• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bestuursambtenaren zijn situatie beu en protesteren bij ministerie ROS

| suriname herald | Door: Redactie

Een groep van bestuursambtenaren heeft geprotesteerd bij het hoofdkwartier van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). In groten getale zijn ze getogen naar het ministerie. Sinds 2017 strijden deze ambtenaren voor gelden die ze uitbetaald moeten krijgen. Tot op heden kunnen zaken niet van de grond komen. Ze zijn de situatie beu en in actie gegaan.

Tijdens de vorige regering is er overeenstemming bereikt voor een nieuwe bezoldigingsreeks. Echter heeft de uitvoering tot nu toe niet plaatsgevonden. Bij gesprekken met deze regering is besloten om de bestuursambtenaren niet te betalen met twk vanaf 2020 toen de overeenstemming is bereikt,

maar vanaf juli 2021. Dat is stilzwijgend geaccepteerd door de ambtenaren. Maar ook bij deze nieuwe overeenstemming blijft de uitvoering uit.

ROS-directeur Maverick Boejoekoe, zegt in gesprek met Suriname Herald dat het ministerie zijn huiswerk netjes gemaakt heeft. Zaken zitten volgens hem vast bij de ambtenarenadministratie. De stukken moeten ondertekend worden, maar er is een proces dat gevolgd moet worden. 

“Die stukken zijn niet meer op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Het ministerie heeft zijn gedeelte al gedaan. De stukken zijn binnen de administratie van de overheid,” gaf Boejoekoe aan.

De verhitte ambtenaren die niet tevreden zijn met het antwoord van

de directeur, hebben dat duidelijk laten zien. “We zijn moe om allerlei verhalen te horen. Wij willen nu een oplossing hebben. Waar zijn de stukken als ze niet bij het ministerie zijn. We zijn sinds 2017 bezig en zitten de stukken zolang vast binnen de overheidsadministratie?” vroegen de ambtenaren zich af.

De directeur heeft een beroep gedaan op de groep om geduld te betrachten en het werk weer op te pakken. Hij zal zaken onderzoeken en volgende week met antwoorden komen. “Wij gaan niet werken, totdat er een oplossing komt. Ons geld willen we nu hebben. Geen verhalen meer,” lieten ze optekenen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie