• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BANKEN LEEGGEROOFD DOOR HOEFDRAAD

| dagblad de west | Door: Redactie

De voortvluchtige ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is volgens de rechter, schuldig bevonden aan deelname aan een criminele organisatie. Volgens Keerpunt, gaat het hier zeker om een criminele organisatie die door middel van wanbeleid, drie banken heeft leeggeroofd.

De Landbouwbank, Centrale Bank en de SPSB, zijn naar onze mening niet alleen leeggeroofd door Hoefdraad, want dat kan een individu nooit alleen.Hierachter stond een goed georganiseerde criminele organisatie. Ze hebben de Hakrinbank gemist, omdat de directie en de RvC zich niet zo makkelijk lieten intimideren. Deze criminele organisatie had tegen 2013 de totale monetaire reserve van het land weggedragen en zorgde er

onder andere voor, dat leningen die afgesloten waren bij de SPSB, werden verdonkeremaand.

En dat is de reden van onze armoede vandaag: een ongedekte SRD die totaal ontwaard is. Niemand kan een leven opbouwen met een ontwaarde munteenheid. Hoefdraad heeft met zijn handelingen de toekomst van deze generatie onmogelijk gemaakt. Ex-minister Hoefdraad, de ex-directeur van de SPSB, Gimardo Kromosoetoe en het ex-directielid van de CBvS, Faranaz Hausil, hebben deelgenomen aan een criminele organisatie door steeds systematische schijnconstructies op te nemen aan het eind van de maand, ondanks dat het leningenplafond was overschreden.

Ook de ex-governor van de CBvS, Robert van Trikt, heeft in de korte tijd dat hij president was van de moederbank, zich laten gebruiken door Hoefdraad en zit nu thans in het gevang, wachtende op een uitspraak van de rechter.

| dagblad de west | Door: Redactie