• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Avocado liefhebbers opgelet: zo maak jij je eigen avocadoplant

| snc.com | Door: Redactie

Dat avocado gezond is, weten we inmiddels wel. Het fruit bevat veel anti-oxidanten en gezonde vetten, die wij dan ook graag gebruiken. Helaas is avocado niet alleen heel lekker en gezond, maar ook hartstikke duur. Gelukkig hebben we een handige tip voor je hoe je je eigen avocadoplant kunt maken. 

Je eigen avocadoplant maken? Dat doe je zo

Avocado’s zijn niet meer te missen! De kans is groot dat jij er ook dol op bent. Kijk op Instagram en je vindt zo een miljoen foto’s van de fruitsoort (ja: het is toch echt een fruit). Nu gebruiken we het niet alleen voor

op onze toast bij de lunchpauze, of als garnering door de salade, maar ook in onze beautyroutine. Enige nadeel aan deze heerlijke vruchtjes is toch wel dat ze hartstikke duur zijn.

Want: wist je al dat je met de pit van een avocado zelf een prachtige plant kunt laten groeien? Het duurt wel héél lang voordat je je eigen avocado’s kunt plukken, want pas na een jaar of zeven gaat er een avocado aan groeien. Gelukkig ziet de avocadoplant er in de tussentijd gewoon hartstikke leuk uit in je vensterbank. We leggen je uit hoe je een avocadoplant moet maken: 

Ingrediënten om

een avocadoplant te maken:

  • de pit van een avocado
  • satéprikkers
  • glas water

Zó maak je je eigen avocadoplant:

Stap 1
Heb je avocado’s in de winkel gekocht? Gooi de pit dan niet weg als je de avocado opgegeten hebt! Maak ‘m goed schoon en zorg ervoor dat je de pit niet beschadigt tijdens het opensnijden van de schil.

Stap 2
Prik twee satéprikkers op de helft door de pit heen, zodat je vier uitstekende stokjes hebt. Zo kun je de pit op het glas water leggen. 

Stap 3
Stap 3 in het proces van een avocadoplant maken. Pak een glas water en hang de pit met de stokjes op de rand van het glas: die moet moet ongeveer twee centimeter onder water staan. 

Stap 4
De avocadopit heeft veel zonlicht nodig om te kunnen groeien, daarom is het belangrijk dat je het glas op een zonnig plekje in je huis neerzet. In de vensterbank van je woonkamer bijvoorbeeld, of in de keuken. Staat ook nog eens sfeervol naast je eventuele andere plantjes. 

Stap 5
Probeer het water om de dag ongeveer te verversen, maar zorg er altijd voor dat de pit twee centimeter onder water ligt. Na een paar weken gaat de pit openbarsten en uiteindelijk komen er ook wortels uit. Alleen dit proces is al heel leuk om naar te kijken. Wel is het slim om niet té vaak te kijken, want het duurt nu eenmaal een poosje.

Stap 6
Zorg dat de avocadoplant in de potgrond ruim genoeg is, want de pit heeft ruimte nodig om te groeien. Kies daarom voor een pot met een doorsnede van minstens vijftien centimeter, want dan zal een avocadoplant maken makkelijker gaan. 

Stap 7
De avocadoplant groeit het beste op een zonnige, vochtige plek, dus geeft het plantje regelmatig water. Zorg ervoor dat je avocadoplant niet de kans krijgt om bruin te worden!

| snc.com | Door: Redactie