• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AVD terug na drie jaar: ‘We hervatten onze sportieve traditie’

| snc.com | Door: Redactie

Tekst en beeld Terence Oosterwolde | Bron:Keynews

PARAMARIBO — “We zijn trots op ze! We zijn blij met ze! We zijn blij dat we de samenleving kunnen vergasten met iets leuk.” Hoewel met minder deelnemers dan normaal, geen (hoofd)sponsor en ook geen hotspots is de 59ste Avondvierdaagse (AVD) van de Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS) woensdagmiddag van start gegaan.

Een blik werpend op de deelnemers die staan opgesteld op het voetbalveld, ontkomt voorzitter Purcy Olivieira er niet aan te verwijzen naar de huidige tijdsgeest. “Dat wat u hier ziet, is de weerspiegeling van de huidige situatie in het land en daar moeten we

allen wat van leren”, zegt hij tegen de aanwezigen.

“Het is mooi om te zien hoe jullie allemaal zo prachtig zijn uitgedost”

ROS-minister Emanuël

Deelnemende groepen zijn onder meer de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij, de Medische Zending, ’s Lands Hospitaal, de Amerikaanse ambassade, Fiamba en bij de junioren onder meer Naks, het Korps Brandweer Suriname en Korps Politie Suriname.

Vaste groepen als Prefuru, Raimo Gemerts Connection, Reflection, die nooit ontbraken tijdens de wandelmars, zijn deze keer niet van de partij. Toch is het de BVSS gelukt “2.500 plus lopers tot nu toe” op de been te krijgen. Olivieira zwaaide hen lof toe “dat jullie meedoen met

de AVD ondanks de situatie waarin jullie verkeren”. 

Daarop inhakend complimenteerde ook minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport de deelnemers “die ondanks de economisch, uitdagende periode waarin we nu leven toch hun uiterste best hebben gedaan om dit voor elkaar te krijgen en vandaag hier te zijn. Het is mooi om te zien hoe jullie allemaal zo prachtig zijn uitgedost”.

De bewindsvrouw verklaarde tenslotte de wandelmars voor geopend. “Vandaag hervatten we onze sportieve traditie”, zei ze daarbij. Het thema van de wandelmars is: “AVD, we lopen allemaal weer mee!” De slogan van het ministerie van Volksgezondheid is: “Know your numbers; meten is weten”. Geheel in lijn daarmee riep Emanuël eenieder op om actief te bewegen voor een betere gezondheid.

(lees verder onder de foto)

Avd
De juniorengroep Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname.

In tegenstelling tot voorgaande jaren besloot de BVSS deze keer te experimenteren met de wandelmars in september. Vanwege het weer werd niet om drie uur gestart, maar liep de eerste groep rond tien voor vijf de poort uit. Een andere maatregel met betrekking tot het klimaat is het inkorten van de dagelijkse routes met zo’n twee kilometer.

Voor de eerste dag was een traject uitgezet van rond de 11,6 kilometer. De geschatte wandeltijd was 3,5 uur. Om vijf over zeven sloegen de eerste individuele lopers al de Johannes Mungrastraat in om te finishen op het Purcy Olivieira Sportcentrum. De eerste juniorengroep kwam om tien voor negen binnen, terwijl de laatste seniorengroep iets na tien over elf de Mungrastraat kwam binnengelopen.

(lees verder onder de foto)

Avd
Nay Mi inheemse design was gekleed in de kleuren van de Surinaamse vlag: groen, wit, rood en geel.

De juniorengroepen lopen donderdag ongeveer zes kilometer, de seniorengroepen moeten circa 8,3 kilometer afleggen. De wandeltijd voor de twee categorieën wordt geschat op respectievelijk rond de twee om drie uren.

Route junioren: start BVSS; Johannes Mungrastraat; Kernkampweg; Borretstraat; Verlengde Zinniastraat; Zinniastraat; Gladiolenstraat; Franchepanestraat; Jagernath Lachmonstraat; Johan Adolf Pengelstraat; Drambrandersgracht; Gravenberchstraat; Johannes Mungrastraat; finish BVSS.

Route senioren: start BVSS; Johannes Mungrastraat; Kernkampweg; Borretstraat; Verlengde Zinniastraat; Zinniastraat; Gladiolenstraat; Franchepanestraat; Jagernath Lachmonstraat; Willem Campagnestraat; Van ’t Hogerhuysstraat; Zwartenhovenbrugstraat; Gemenelandsweg; Johan Adolf Pengelstraat; Drambrandersgracht; Gravenberchstraat; Johannes Mungrastraat; finish BVSS.

 

AVD
OG Brassband was één van de formaties die voor sfeer zorgde

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie