• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Asinga klaagt Gatorade aan om besmette herstelsnoepjes

| waterkant | Door: Redactie

De Surinaamse sprinter Issamade Asinga heeft het bekende sportdrankmerk Gatorade aangeklaagd. Hij beweert dat hij besmette ‘herstelsnoepjes’ van het merk heeft gegeten, hetgeen volgens hem heeft geleid tot een positieve test op de verboden stof GW1516.

Dit resulteerde in mei in een vierjarige dopingschorsing schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

De 19-jarige Asinga stelt dat een cruciaal keurmerk ontbrak op de verpakking van de snoepjes. Hij beweert in de aanklacht tegen het bedrijf dat ze waren vervaardigd met slordige productieprocessen en besmet waren met sporen van een verboden prestatiebevorderend middel.

Door deze positieve test verloor Asinga zijn Zuid-Amerikaanse titels op de 100 en 200

meter, evenals zijn record op de 100 meter voor atleten onder de 20 jaar (9,89 seconden).

Gatorade heeft de beschuldigingen van Asinga krachtig ontkend. “Het betreffende product is volledig veilig voor consumptie door atleten,” aldus het merk. “Dit werd bevestigd door de bevindingen van het onderzoek van de Athletics Integrity Unit (AIU). Gatorade heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek, inclusief het leveren van bewijs dat door de AIU is geaccepteerd.”

Asinga, die in de Verenigde Staten woont en voor Suriname uitkomt, beweert dat Gatorade een snoepje uit een andere levering aan de onafhankelijke dopingautoriteit AIU heeft gegeven voor testdoeleinden.

Volgens de krant zoekt

hij nu compensatie voor de inkomsten die hij door deze situatie heeft misgelopen.

| waterkant | Door: Redactie