• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

APA meldt tegenvallende resultaten bij Awari, resultaten uit Sapakara South-2 in December verwacht

| snc.com | Door: Redactie

De Awari-put in blok 58 voldeed niet aan de verwachtingen; resultaten Sapakara South-2 taxatie verwacht in december

De Amerikaanse onafhankelijke olie- en gasproducent APA Corporation heeft gemeld dat een van zijn exploratieputten voor de kust van Suriname teleurstellende resultaten heeft opgeleverd.

Het Awari-exploratieproject, in een niet eerder getest deel van Blok 58 voor de kust van Suriname, werd als "niet-commercieel" beschouwd, zei APA in een korte verklaring. APA heeft een werkbelang van 50% in Block 58, terwijl TotalEnergies de resterende 50% heeft en als operator fungeert.

APA meldt een sterke stijging van het netto-inkomen en een update over de verkenning van Suriname

Het boorschip

Noble Gerry De Souza heeft het boren van de prospect goed afgehandeld.

APA zei ook dat de joint venture flow-testoperaties zou starten op de Sapakara South-2 taxatieput, ook in blok 58, en de resultaten worden in december verwacht. Vóór de mislukking van Awari rapporteerde APA consequent betere resultaten dan andere bedrijven die op zoek waren naar koolwaterstoffen voor de kust van Suriname.

Hoewel veel vergelijkbare resultaten als die van Awari, heeft APA succes geboekt met Maka Central-1, Sapakara South-1, Kwaskwasi-1, Keskesi East-1 en Krabdagu-1. Die ontdekkingen hebben Suriname, samen met de activiteiten van het bedrijf in het Amerikaanse Perm-bekken, tot de kern van de productiestrategie van APA gemaakt.

APA heeft al succes geboekt met Maka Central-1, Sapakara South-1, Kwaskwasi-1, Keskesi East-1 en Krabdagu-1.

In hun eerste reacties op de verklaring van APA zeiden analisten dat de tegenvallende resultaten van Awari maandag een negatieve invloed zouden kunnen hebben op de aandelen van het bedrijf, maar verder waarschijnlijk weinig zouden doen.

"De tweede Sapakara-beoordelingsput is de belangrijkste katalysator waar we denken dat succes een FID-beslissing rond medio 2023 zou kunnen ondersteunen", zei RBC Capital Markets-analist Scott Hanold. "Over het algemeen denken we dat dit een licht negatieve gebeurtenis is."

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie