• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Anfernee Dijksteel en Djevencio van der Kust kiezen voor Natio

| snc.com | Door: Redactie

De nationale mannenvoetbalselectie (Natio) krijgt, als alles volgens planning verloopt, twee nieuwe aanwinsten. Key News verneemt na enige speurwerk uit betrouwbare bronnen dat Anfernee Dijksteel (26) en Djevencio van der Kust (21) voor Suriname zullen kiezen.

Naar verluidt zal het niet bij dit duo blijven, maar zal het nationaal team aanzienlijk worden versterkt en verjongd. Het zou gaan om een mix van jonge en ervaren diasporaspelers. Er schijnt zoetjes aan wat nieuws naar buiten te komen over de gang van zaken rondom Natio. Al geruime tijd is het stil geweest, waardoor er veel werd gespeculeerd. Het negatieve nieuws zou de gang van zaken

enigszins hebben verstoord.

Ook over de aanstelling van een nieuwe bondscoach is er al enige poos wat te doen. Sinds september vorig jaar is de Surinaamse Voetbal Bond in onderhandeling met Aron Winter. Hij nam waar tijdens de laatste oefeninterlands. Velen hebben zich afgevraagd wat zo lang op zich laat wachten, terwijl de Concacaf Nations League ontmoeting tegen Mexico op 23 maart in het Franklin Essedstadion moet worden afgewerkt. Zoals zaken ernaar uit zien, zal Winter als de sterke man worden aangesteld.

Dijksteel speelt momenteel als rechtsback bij het Engelse Middlesbrough. Het team is actief in de Championship oftewel het tweede hoogste voetbalniveau in Engeland. De verdediger kan ook als middenvelder uit de voeten en is daardoor multi-inzetbaar. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het Amsterdamse FC, waarna hij naar Engeland verhuisde om voor de Nike Academy te spelen. Dijksteel ontwikkelde zich verder en tekende in januari 2016 bij Charlton Athletic, alwaar hij ruim drie jaren voor uitkwam. In datzelfde jaar speelde de verdediger ook voor de Nederlandse U-20 selectie.

Van der Kust speelt nu bij de Nederlandse Eredivisie ploeg FC Utrecht. De linkervleugelverdediger doorliep zijn jeugdloopbaan bij zijn huidige werkgever. Hij maakte op 10 januari 2020 zijn seniorendebuut in een 1-2 nederlaag tegen De Graafschap. Zijn Eredivisie debuut kwam op 15 augustus 2021 als wissel in een 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam. Hoogstwaarschijnlijk maakt de jongeling de overstap naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie