• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Amoksi: “Gaming Board slaat vleugels uit”

| suriname herald | Door: Redactie

De Nationale Assemblee (DNA) heeft haar goedkeuring gegeven aan de wijziging van de Loterijwet, de Casinowet en de Wet Toezicht en Controle Kansspelen. Parlementariërs verschilden enorm van mening over deze wetten, waardoor sommigen zich van stemming onthielden of tijdens dit moment de zaal verlieten. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie garandeerde dat de Gaming Board zal toezien op de naleving van deze wetten.

De bewindsman zegt dat de Gaming Board sedert 2009 operationeel moest worden, maar dat dit de afgelopen jaren niet echt van de grond is gekomen. De regering-Santokhi heeft bij haar aantreden wel inhoud gegeven aan het activeren

van dit orgaan. Zo is er in de afgelopen twee jaar een complete reorganisatie gepleegd. Amoksi heeft intussen het Strategisch Businessplan 2023 van de Gaming Board aan het parlement doen toekomen.

Hij geeft aan dat het orgaan zal werken aan zaken die tijdens de debatten aan de orde zijn gesteld, waaronder voorlichting en communicatie én het tegengaan van gokverslaving. De bewindsman erkent dat de Gaming Board nog een lange weg te gaan heeft en dat zij nationaal als internationaal werkt aan het innemen van haar plaats. Amoksi: “De Gaming Board is bezig haar vleugels uit te slaan.”

Er bestaat nationaal een goede

samenwerking met districtscommissarissen, terwijl er internationaal relaties zijn met de gamingautoriteiten van Nederland, Guyana, Curaçao en Aruba. Leden van de Gaming Board kunnen in deze landen stagelopen. “Er is interactie en uitwisseling van strategieën”, aldus Amoksi, die verder aangeeft dat het orgaan intentieverklaringen heeft getekend met het Openbaar Ministerie (OM), de Financial Intelligence Unit Suriname (FIU) en de Centrale Bank van Suriname (CBvS).


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie