• woensdag 24 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Amerikaanse ex president Bill Clinton heeft een tweedaags bezoek gepland aan Guyage

| snc.com | Door: Redactie

Nu de kansen volop toenemen en de enorme economische transformatie in Guyana, heeft de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika, Bill Clinton, vanaf maandag een tweedaags bezoek gepland om deel te nemen aan een forum, gericht op het versterken van partnerschap en investeringsmogelijkheden binnen de regio.

Hij zal deelnemen aan het United Caribbean Forum, dat wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel van de Dominicaanse Republiek in Guyana.

Het evenement vindt plaats op 26 maart in het Arthur Chung Conference Centre, Liliendaal.

Naast Clinton zijn onder meer de Guyaanse president dr. Irfaan Ali, vice-president dr. Bharrat Jagdeo, Chief Executive Officer van

Go-Invest dr. Peter Ramsaroop en andere belangrijke spelers in de particuliere sector aanwezig.

Tijdens een persconferentie op zaterdag heeft ambassadeur van de Dominicaanse Republiek in Guyana, Ernesto Torres-Pereyra, president Clinton blijk gegeven van grote belangstelling voor het verkrijgen van kennis uit de eerste hand over de ontwikkeling die in Guyana plaatsvindt.

Ambassadeur van de Dominicaanse Republiek in Guyana, Ernesto Torres-Pereyra tijdens de persconferentie (Foto: News Room/23 maart 2024)
“Je hebt hier in Guyana de mogelijkheid om de hele wereld te dienen in termen van het opbouwen van een samenleving met gezonde waarden, met solide instellingen, het bevorderen van transparantie en je hebt

nu alle voorwaarden met deze overvloed die de natuur je heeft geboden, allebei met wat je nu had en met koolwaterstoffen om de wereld echt te laten zien hoe een experiment succesvol kan zijn”, zei ambassadeur Torres-Pereyra.

Hij voegde eraan toe: “Dit laat zien dat Guyana om goede redenen de kracht van de internationale gemeenschap is.”

Hij zei dat de discussies op het forum zich zullen concentreren op het Caribisch gebied dat werkt aan ontwikkeling op belangrijke gebieden zoals voedselzekerheid en energie.

“Ze gaan het idee bespreken van hoe sterk we als regio zouden kunnen zijn als we onze inspanningen voor ontwikkeling verenigen… om onze veiligheid op veel belangrijke gebieden zoals energie en voedsel te garanderen en ook om de hele particuliere sector de landen samen om hun capaciteiten en capaciteiten te blijven vergroten”, zei ambassadeur Torres-Pereyra.

Centraal in de gesprekken zullen ook investeringsmogelijkheden staan, vooral in de particuliere sector van de twee landen.

“Ik denk dat met het soort samenwerking dat beide landen kunnen bereiken vanwege de ervaring die we op een bepaald gebied hebben. Het geeft de boodschap af dat Guyana om goede redenen de aandacht trekt.

“President Ali heeft het belang van het aanbieden van nieuwe strategieën aan de mensen in het Caribisch gebied zeer verwelkomd, het samenbrengen van het Caribisch gebied en het laten zien van de wereld dat ze met die vastberadenheid het idee kunnen blijven promoten dat het Caribisch gebied een regio van drankje, een regio van vrede, elementen die cruciaal zijn voor het aantrekken van buitenlandse investeringen”, merkte de ambassadeur op.

Belangrijk is dat de ambassadeur, nu het leiderschap op zijn plaats was, benadrukte dat president Ali het land heeft voorbereid op het omarmen van de economische transformatie en het aangaan van de eminente uitdagingen die met het proces gepaard gaan.

“Een forum als dit zal die visie versterken… We gebruiken de ervaring… om alternatieven voor dit land te laten zien… niet alleen voor Guyana. Wat hier gebeurt, zal gevolgen hebben voor de hele wereld. Je hebt een heel unieke samenleving… en toch geef je leiding in een sfeer van vrede”, merkte ambassadeur Torres-Pereyra op.

| snc.com | Door: Redactie