• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'American Airlines zou gestrande Surinamers moeten opvangen’

| sun.sr | Door: Redactie

Een vlucht van American Airlines (AA) vanuit Miami heeft geen voortgang gevonden vanwege onweer. Daarop zat een aantal Surinamers die nu gestrand zijn op de luchthaven in Miami. De Consul-Generaal van Suriname in Miami, René Pika, heeft zich gisteren georiënteerd op de luchthaven. Ook vandaag keert hij terug naar locatie om een registratie te doen van de gestrande passagiers.

Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BIBIS), is er vandaag contact geweest met de consul-generaal, die assistentie zal verlenen.

Ramdin zegt dat het vaak voorkomt dat vluchten geannuleerd of vertraagd worden, tijdens orkaanseizoenen. Het is dan gebruikelijk

dat de vliegmaatschappij de passagiers opvangt en begeleidt. 'Het is vervelend en we zullen kijken hoe de regering kan helpen, maar het onderdeel van het proces om in Miami te zijn tijdens het orkaanseizoen. Het zou de vliegmaatschappij zijn die de passagiers opvangt en mogelijkheden bekijkt om de passagiers toch te laten afreizen', aldus Ramdin.

Veel van de passagiers hebben de nacht moeten doorbrengen op de luchthaven in Miami. Zij hebben geen geld voor een hotel en het geld voor eten raakt ook al op. Het is de taak van het consulaat om Surinamers in het buitenland te helpen waar nodig. Daar zal ook naar worden gekeken, zegt de bewindsman.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie