• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Guyana's President Dr. Irfaan Ali (left) and Suriname's President Chandrikapersad Santokhi during a visit to Suriname in January 2022 (Photo: Office of the President/ January 20, 2022)

Ali en Santokhi gaan dit weekend de financieringsmodaliteiten voor Corentyne Bridge finaliseren

| snc.com | Door: Redactie

Zie hieronder de volledige verklaring van het Ministerie van Financiën:

Het Gemengd Ministerieel Comité van Suriname en Guyana kwam op 19 maart 2024 bijeen in Paramaribo om de financieringsmodaliteiten voor de bouw van de Corantijn/Corentyne rivierbrug verder uit te werken. Deze bijeenkomst werd gehouden als onderdeel van het lopende proces om dit project voort te zetten, dat in november 2020 werd geïnitieerd door president Chandrikapersad Santokhi en president Irfaan Ali.

Foto: De Guyaanse president Dr. Irfaan Ali (links) en de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi tijdens een bezoek aan Suriname in januari 2022 (Foto: Kabinet van de president/20 januari 2022)

Beide partijen herhaalden het

belang van een vaste verbinding tussen de twee landen, niet alleen om economische kansen te bevorderen en het wegennetwerk tussen Guyana en Suriname te verbinden en uiteindelijk de hemisferische connectiviteit met Brazilië en de rest van het Zuid-Amerikaanse continent te verbeteren, maar ook om mensen te faciliteren naar mensencontacten. In dit verband herhaalden beide partijen hun engagement voor een tijdige bouw van de brug.

Een aantal specifieke aanbevelingen met betrekking tot de aanleg, de financiering en het beheer, die voortkwamen uit deze ministeriële bijeenkomst, schetsten een duidelijk tijdsgebonden kader om dit initiatief naar een hoger niveau te tillen. Naar aanleiding van

deze besluiten wordt verwacht dat de bouw vóór eind 2024 kan beginnen.

Deze aanbevelingen zullen ter verdere overweging en besluitvorming worden voorgelegd aan de presidenten van Suriname en Guyana tijdens hun verwachte bijeenkomst dit weekend in Guyana.

Corantijnbrug


De Republiek Suriname werd vertegenwoordigd door Z.E. Albert Ramdin, Minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking, Z.E. Kermechend Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning en Z.E. Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken en hun technische teams.

De Coöperatieve Republiek Guyana werd vertegenwoordigd door Dr. de Eerbare Ashni Singh, Senior Minister in het Kabinet van de President, verantwoordelijk voor Financiën en de Openbare Dienst, Eerwaarde Juan Edghill, Minister van Openbare Werken en Ambassadeur Elisabeth Harper, Permanent Secretaris, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en hun technische teams.

| snc.com | Door: Redactie