• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ZOON SANTOKHI LASTERT VADER WEER/ MAAKT LINSCHEER UIT VOOR MOORDENAAR

| united news | Door: Redactie

Richano Santokhi, zoon van president Chan Santokhi, heeft weer van zich doen spreken. Tijdens een uitgebreid gesprek met de Nederlands radiostation Radio Awaaz, heeft hij zijn vader wederom in verlegenheid gebracht in de publiciteit. 

Volgens Richano is zijn vader een ‘mooie prater’ van wie de daden uitblijven. De presidentszoon benaderde Radio Awaaz om zijn gal te spugen, op het moment dat zijn vader in de Verenigde Staten (VS) vertoefd voor bijwoning van de Summit of the Americas.
Richano hokt de laatste tijden met vicepresident Ronnie Brunswijk, die tevens voorzitter is van coalitiepartij ABOP. “Ik ken hem van dichtbij”, zegt Richano die

van mening is dat Brunswijk best wel een goede presidentskandidaat zou kunnen zijn. Die zou een beter karakter hebben dan zijn eigen vader. 

De presidentszoon zette de vicepresident neer als een moraalridder en zijn vader als een schoft.
Richano trapt hiermee direct tegen de schenen van de VHP, de politieke partij waar zijn vader de voorzitter is. Uit het interview liet hij duidelijk ontvallen er moeite mee te hebben dat zijn vader hem niet betrekt bij besluitvormingen. “Ik heb geprobeerd”.

Tijdens het vraaggesprek deed de presidentszoon zeer gewaagde uitpraten. Zo maakte hij de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, uit voor een moordenaar die zich aan oorlogsmisdaden heeft bezondigd. Ook zou Linscheer aan het hoofd staan van het Justitieel Interventie Team (JIT) dat in 2021 verantwoordelijk zou zijn voor de moord op de 40-jarige Vincent Meiland in een bardancing. Zijn vader zou op de hoogte zijn van de aanslag.
Bij navraag blijkt echter dat het JIT rechtstreeks onder de Procureur-Generaal valt. Het incident in de club zou ook geen actie zijn van JIT, maar het gevolg tussen een persoonlijke vete tussen een politieagent en Meiland. Onduidelijk is als de agent lid is van het JIT.

Volgens Richano zou de samenleving geen hoge verwachtingen moeten hebben van de ambitieuze plannen die zijn vader hen voorhoudt. Hij wenst niet verantwoordelijk te worden gehouden voor het beleid van zijn vader.

UNITEDNEWS
 

| united news | Door: Redactie