• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ziekenhuis Wanica akkoord met alle verzekeringsmaatschappijen

| sun.sr | Door: Redactie

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), dat op 7 februari 2022 technisch opgeleverd werd, heeft op 1 juni 2024 een andere mijlpaal bereikt. Het nieuwe directieteam, onder leiding van Ganesh Laigsingh, heeft een overeenkomst gesloten met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam).

Dit houdt in dat verzekerden van Assuria, Self Reliance, Parsasco en het SZF zich kunnen aanmelden bij het RZW voor medische diensten. Deze verzekerden hoeven dus niet te betalen bij de huisartsenpoli (HAP) en specialistische diensten. 

De SZF-verzekerden konden al vanaf het begin van de operationalisatie van het ziekenhuis hier terecht. Bij de technische oplevering zijn de volgende disciplines opgeleverd, namelijk

het laboratorium, de polikliniek, de huisartsenpost, prikkamer en apotheek.

Inmiddels zijn nog enkele afdelingen operationeel, waaronder de kinderafdeling, de poli Urologie en Fysiotherapie. Binnen niet al te lange tijd, zullen andere specialistische disciplines beschikbaar zijn. Ook verleent het RZW ambulancediensten en er is een mortuarium. 

Het RZW werd door weinig patiënten bezocht, omdat er geen overeenkomst was met de Survam, maar dat behoort nu tot het verleden. Het RZW heeft een capaciteit van 180 bedden. Het ziekenhuis is ook bezig met het renoveren van de verbrandingsoven om die commercieel te exploiteren. Vanwege de verre afstand naar het ziekenhuis, is er ook een

busverbinding, die op geregelde tijden pendelt van en naar het ziekenhuis. 

Met alle ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden en wat er nog moet komen aan specialisatie, is het Regionaal Ziekenhuis Wanica goed op weg om zijn stempel te drukken in de samenleving, maar vooral voor de gemeenschap van Wanica, Para en omgeving.

| sun.sr | Door: Redactie