• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ZESDE IMF REVIEW EIND APRIL-BEGIN MEI

De minister benadrukt dat de regering een financiële injectie van 70.000 Amerikaanse dollars heeft gegeven aan het academisch ziekenhuis Paramaribo, nadat het ziekenhuis te kampen had met grote problemen, zoals een tekort aan specialisten en essentiële benodigdheden.

Verder spreekt de minister over recente positieve ontwikkelingen, zoals de goedkeuring van een Vie review van het emf en een positieve credit rating voor Suriname. Hij benadrukt dat deze successen te danken zijn aan de samenwerking en inzet van de Surinaamse gemeenschap, die offers heeft gebracht om het land vooruit te helpen.

De minister legt uit dat de regering verschillende maatregelen heeft genomen om de

koopkracht te verbeteren, waaronder belastingverlagingen en verhogingen van sociale uitkeringen. Ook wordt er geïnvesteerd in huisvesting en infrastructuur om de levenskwaliteit te verbeteren en de economie te stimuleren.

Hij bespreekt ook de uitdagingen waar Suriname mee te maken heeft, zoals de droogte en de oorlog in Rusland en Oekraïne, die de prijzen van voedsel en brandstof kunnen beïnvloeden. De regering werkt aan oplossingen, zoals investeringen in duurzame energie en de agrarische sector, om de economie veerkrachtiger te maken.

Tot slot benadrukt de minister dat er nog meer inkomsten moeten worden gegenereerd om de begrotingstekorten aan te pakken, maar hij is optimistisch over

de toekomst van Suriname en de voortgang die is geboekt onder het leiderschap van de regering.

14 Apr 2024 | snc.com | Door: Redactie