• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zeker 6 doden en 53 gewonden bij aanslag in drukke winkelstraat Istanboel

| snc.com | Door: Redactie

13 nov 2022 om 15:17 Update: 4 minuten geleden

Bij een explosie in Istanboel zijn zondagmiddag zeker 6 doden en 53 gewonden gevallen, bevestigen lokale autoriteiten. President Erdogan zegt dat alles op een aanslag wijst. De ontploffing was in de Istiklalstraat, vergelijkbaar met de Kalverstraat in Amsterdam. Op het moment van de ontploffing was het druk in de winkelstraat.

De ontploffing vond plaats rond 16.20 uur (lokale tijd), op een paar honderd meter afstand van het Nederlands consulaat-generaal. Ook het Russisch consulaat-generaal

zit in dat gebied, net als die van Griekenland. Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Op sociale media circuleren foto's van een enorme ravage en een rookwolk die opstijgt uit de straat. Ook liggen er meerdere mensen op de grond, sommigen in een poel van bloed.

Volgens gouverneur Ali Yerlikaya van Istanboel zijn er inmiddels zes doden te betreuren. Burgemeester Ekrem Imamoglu sprak in een eerder bericht ook al over meerdere doden. Hij roept op om hulpdiensten vrij baan te geven.

President Erdogan sprak in een eerste reactie van een sprak over een "lafhartige aanval". Hij zei dat de veiligheidsdiensten er alles aan zullen doen om de daders op te sporen. 

In 2016 was de Istiklalstraat doelwit van een zelfmoordaanslag. Daarbij vielen 5 doden en 36 gewonden.

Beeld uit video: Omstander filmt dodelijke explosie in drukke Turkse winkelstraat

Omstander filmt dodelijke explosie in drukke Turkse winkelstraat

NU.nl


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie