• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vuilophaal nog steeds een grote uitdaging voor Openbare Werken

| suriname herald | Door: Redactie

De kosten voor het scheiden van huisvuil is een grote uitdaging voor het ministerie van Openbare Werken (OW). Het scheiden van huisvuil wordt al in enkele gebieden toegepast, maar er zou een landelijk voorstel moeten komen om de kosten te reduceren. Ook de situatie rond Ornamibo, met betrekking tot de stank en ongedierte, blijft een grote uitdaging voor het ministerie. 

Volgens OW-minister Riad Nurmohamed zijn er gesprekken gaande met ondernemers, die mogelijk willen werken aan het verwerken van vuil op de vuilstortplaatsen. De vuilproblematiek in Suriname is een van tientallen jaren. Ook de samenleving is er nog steeds niet van bewust

hoe om te gaan met haar huisvuil. 

Er wordt nog steeds vuil uit auto’s en bussen gegooid op de openbare weg. Er moeten sancties komen voor personen die bewust het milieu vervuilen. Naast de nodige sancties moet eenieder in Suriname weten waarom het van belang is dat personen hun huisvuil gescheiden houden. In vele andere landen wordt er al huisvuil gescheiden gehouden, dus waarom nog niet in grote mate in Suriname. 

Met het directoraat Openbaar Groen zal het ministerie verder werken aan degelijke oplossingsmodellen met betrekking tot het verder verwerken van huisvuil.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie