• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vorig adek campus bestuur heeft voor veel schade gezorgd

Volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft het vorig bestuur van de Studentencampus voor veel schade gezorgd. ‘We hebben daar een spelletje gehad met het vorig bestuur dat enorme problemen heeft veroorzaakt. Een zekere mevrouw is daar nu zelfs met ontslag gegaan. En er is ook achterstallig onderhoud.’ Woorden van de Onderwijs-bewindsman voor aanvang van de afgelopen Raad van Ministers.

Volgens de minister wordt het nieuw bestuur van de campus continu verrast met kosten die niet zijn betaald. Deze waren ‘verborgen.’ Al deze achterstallige betalingen rust namelijk op de schouders van het nieuw bestuur.

Het nieuw bestuur, onder

voorzitterschap van Wandana Algoe-Pultoo, zou druk doende zijn om de verschillende faciliteiten die niet gebruikt worden, te verhuren. Met als doel, de verdiencapaciteit te vergroten zodat ze zichzelf makkelijk kunnen bedruipen. ‘Als je goed verdient, kun je de huurtarieven van de kamers lag houden,’ speelde de minister daarop in. Echter, volgens de bewoordingen van de minister ‘moet je eerst gaan verdienen om een SRD 50 of SRD 100 minder te gaan vragen.’

Voorts zou er sprake zijn van een complexe situatie. Zaken die zich vanaf het aantreden van het oud-bestuur gedurende de vorige regering zouden hebben voltrokken. Zo heeft de ex-directeur

een kort geding aangespannen en heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van het bestuur. Het nieuw bestuur, die een paar maanden aanzit, zit eveneens opgescheept met al deze onhebbelijkheden.

Deze regering zou voornemens zijn om de andere gebouwen die nog niet af zijn, af te bouwen, sprak de minister. Ook het VOS-internaat aan de Jaggernath Lachmonstraat wordt opgepakt, deelde de bewindsman mee.

01 Mar 2024 | sun.sr | Door: Redactie