• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voorzitter Marinus Bee bezoekt diaspora in Nederland

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie

Voorlezen

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee,  is op doorreis naar Wenen voor de vijfde in-person Wereldconferentie van Parlemetsvoorzitters georganiseerd door de Interparlementaire Unie (IPU) in Wenen, Oostenrijk. Voor zijn doorreis naar Wenen heeft hij een bezoek gebracht aan een Diaspora bijeenkomst in Aalsmeer, Nederland. 

Op de bijeenkomst, georganiseerd door Max Ghazi group en stichting Hart voor Suriname (HvS), was de diaspora goed vertegenwoordigd. De voorzitter van stichting Hart voor Suriname, Jay Pahladsingh, was er zelf in niet aanwezig vanwege prive bezoek in Suriname. De voorzitter van de DNA heeft de aanwezige diaspora leden toegesproken en ook enkele vragen beantwoord. Er zijn diverse onderwerpen en issues ter sprake gekomene zoals; issue ease-of-doing- business, diversiteit en eenheid tussen Surinamers, klimaat, diaspora kapitaal en kennis en veel meer.

Suriname scoort niet bepaald goed op de ranglijst van ‘Ease Of Doing Business’. Suriname staat op plek 162 van de 190 landen op de lijst. Somalia staat op plek 190. Ease Of Doing Business, gelanceerd in 2002, kijkt naar binnenlandse kleine en middelgrote bedrijven en meet de regelgeving die op hen van toepassing is gedurende hun hele levenscyclus. 

Dhr. Roy Ho Ten Soeng, ex wethouder en burgermesteer, benadrukt dat deze slechte ranking van Suriname investeerders weerhoudt om naar Suriname te komen. De heer Bee geeft dat hij bekent is met dit probleem en beloofd dit zo snel als mogelijk op de agenda in Suriname te krijgen. 

Drie schrijvers, Max Sordam, Prof. Chan Choenni  en  mr. drs.  Sekhar Bisesshar, hebben hun boeken overhandigd aan de voorzitter en de Directeur van Max Ghazi Group. Na het formele gedeelte hebben was er ruimte voor netwerken en een overheerlijk diner. 
 
Dergelijke bijeenkomsten dragen bij aan het verder ontwikkelen van het diaspora gevoel en het nemen van stappen om Suriname te helpen in deze moeilijke periode. Komende week wordt ook President Chan Santokhi in Nederland verwacht. De eerste twee weken van september zijn het SR diaspora weken in Nederland.

 

 

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie