• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voormalig HHS-directeur Henry Hassankhan heengegaan

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Voormalig directeur Henry Hassankhan van de Henry N. Hassankhan Scholengemeenschap (HHS) is overleden. Op sociale media hebben zowel (gepensioneerde) collega’s als (gewezen) studenten geschokt gereageerd op het heengaan van de oud-directeur. Op 30 juni 2011 werd de Scholengemeenschap Lelydorp (SGL) vernoemd naar de toenmalige directeur, Henry N. Hassankhan. Onder de aanwezigen waren de voormalige minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Raymond Sapoen en ex-president Jules Wijdenbosch. Alle sprekers benadrukten het belang en de gestadige groei van deze school onder directeur Hassankhan.

Irene Mangoendikromo die samen in de directie heeft gezeten met Hassankhan zegt desgevraagd aan Suriname U-News (SUN) dat hij niet gewoon een directeur was, maar ook een vader op school. “Bij hem ging het niet alleen om het lesgeven, maar hij richtte zich ook op onze kwaliteiten.” Magoendikromo geeft aan dat hij zich vooral focuste op teambuilding onder de leerkrachten om de studenten goed te kunnen onderwijzen. “Dit is een van de dingen die ik echt mis”, aldus de oud-directielid, die nu als parttimer doceert. Voor Eline Soemodihardjo-Karamantana, gymlerares verbonden aan HHS, is het overlijden van Hassankhan een zware klap. “Ik was net zijn dochter. Ik had dit niet verwacht”, benadrukt zij. Zij heeft van hem bijgehouden, liefde hebben voor elkaar en met plezier naar school gaan.

“Hij was altijd behulpzaam en vriendelijk. En af en toe kon hij wel een grapje maken als hij geluimd was. Vooral als ik honger had en ik tot 14:00u moest volgen, ging ik zeker drie keer naar de kantine, waar hij na zijn pensionering vaker zat, dan grapte hij een keer wat wil je weer eten, eet mij op hor, ik ben toch groot, dan is je buikje gelijk rond”, herinnert oud-studente Samantha Liesdek zich.

Voor voormalige voorzitter van het Studentenbestuur, Johannes Damodar Patak, is het nieuws eveneens treurend. Hij ziet de oud-directeur nog zo voor zich, voor eenieder toegankelijk, zowel studenten als leerkrachten. Volgens hem heeft Hassankhan altijd een luisterend oor gehad voor de noden van de studenten. “Naast het garanderen van het onderwijs, wist hij de balans te houden tussen ontspannen en studeren. Ik denk aan de culturele avonden en de viering van de hoogtijdagen. Wij zullen hem missen, maar de grappen en levenslessen zullen wij nimmer vergeten”, aldus Damodar Patak. Hassankhan werd 70 jaar.

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie