• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VIDEO: Protocol van overdracht getekend; Achaibersing vandaag minister af - ABC Online Nieuws

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


ABC Online Nieuws - 28 september 2022

Protocol van overdracht getekend; Achaibersing vandaag minister af

Vandaag heeft Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning, het protocol van overdracht getekend. Zijn collega, Albert Ramdin zal functioneren als minister ad interim, totdat er een opvolger is. Minister Silvano Tjong-Ahin zal Ramdin vervangen bij afwezigheid.
Achaibersing zegt te vertrekken met gemengde gevoelens. Hij prijst het personeel op het ministerie voor de kwaliteit van het verzette werk en gelooft dat zij ook de opvolger net zo goed zullen bijstaan.

Ramdin zegt

dat Achaibersing veel werk verzet heeft, maar dat er nog veel te doen is. Hij is niet blij met het vertrek, maar begrijpt de redenen daarvoor volkomen. 

Volgens Tjong-Ahin laat Achaibersing grote laarzen open en leeg voor zijn opvolger. Het land zit in een economische situatie waarbij de toewijding van een financiën-minister cruciaal is. Tjong-Ahin zal vooral de scherpe opmerkingen van Achaibersing in de Raad van Ministersvergaderingen missen.

Het personeel van het minister heeft ook afscheid genomen van Achaibersing. Zij hebben hem bedankt voor de goede samenwerking gedurende zijn zittingsperiode.

 

01 Dec 2022 | ABCSuriname | Door: Redactie