• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VIDEO - BREAKING: President Chan Santokhi - Relatie Bissessur-kabinet president-SLM stopgezet

President Chan Santokhi heeft zojuist meegedeeld in De Nationale Assemblee dat alle banden met Prenobe Bissessur zijn verbroken. Het contract met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is volgens de president onrechtvaardig en onredelijk. Hij ontvangt per maand 17.500 euro als consultant.

Bissessur wordt ontlast van alle commissie en functies vanaf vandaag. Hij voert geen enkele werkzaamheid meer uit. De mededeling houdt in dat Bissessur ook geen voorzitter meer zal zijn van de Deviezencommissie. Ook zal hij geen werk meer verrichten in commissie. De relatie tussen hem en de SLM is ook stopgezet.

Het kabinet van de president had een overeenkomst met Bissessur


/> om enkele werkzaamheden te verrichten. Hij had van daaruit ook zitting in het crisisteam van de SLM om het bedrijf gezond te helpen maken. Een onderzoeksteam is vorige week begonnen met onderzoek naar onregelmatigheden bij de SLM.


Vanmiddag komt de raad van commissarissen bijeen onder leiding van de president om de stand van zaken bij de SLM door te nemen.

Gisteren heeft Santokhi als voorzitter van de VHP tijdens een vergadering van de partij in Wanica gezegd dat er vertrouwen is gesteld in personen om de SLM te helpen redden. Die personen stellen teleur. Hij deelde toen al mee dat Bissessur

'opgedonderd' zou worden.

 

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


 

OPENBARE VERGADERING VAN DE NATIONALE ASSEMBLEE VAN MAANDAG 22 AUGUSTUS 2022

 

19 Jun 2024 | snc.com | Door: Redactie