• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

US $ 5,4 miljard megahaven voor Suriname; om LNG-faciliteit, walbasis en economische zone te tonen

| snc.com | Door: Redactie

Phoenix Development Company en Suriname's Port Management Company, N.V. Havenbeheer, hebben de handen ineengeslagen om een ​​mega diepwaterhaven en speciale economische zone - Port of Nickerie - in Suriname te bouwen, met een verwachte investering van ongeveer US $ 5,4 miljard.
 

Met verschillende olie-ontdekkingen die voor de kust van Suriname zijn gedaan, positioneren de twee bedrijven zich passend om de verwachte voordelen te plukken. Directeur, Stephen Joslyn, legde uit dat het veelzijdige project zal worden verspreid over 3.707 acres land in Nieuw Nickerie, Suriname.

Joslyn deelde mee dat het project onshore-faciliteiten zou bevatten ter ondersteuning van een offshore Liquefied Natural Gas

(LNG)-fabriek, in afwachting van de gasproductie in Suriname. “We zullen het vanaf het land van stroom voorzien en we hebben al een Seaman's gasgestookte elektriciteitscentrale gekocht, met een capaciteit van 420 megawatt.
 

Dat zal de technologie van Baker Hughes bedienen en de technologie is modulair, zodat we capaciteit kunnen bouwen en uitbreiden naarmate er meer gas beschikbaar komt, "legde hij uit. Zou Blok 58 de volgende Stabroek kunnen worden? | OlieNU De megahaven zal beschikken over een oliesteiger met ligplaatsen verspreid over 140 meter, een faciliteit van 6,6 hectare aan wal en een multifunctionele terminal. “Het is gepositioneerd in het centrum van het Guyana-Suriname Basin en zal idealiter alle Atlantische markten bedienen en infrastructuur hebben voor de duurzame ontwikkeling van faciliteiten van wereldklasse om niet alleen olie en gas te stimuleren, maar ook handel, landbouw, productie en toerisme.
 

Het idee is om waarde toe te voegen aan alle producten in de regio en een kosteneffectieve exportroute te creëren”, voegt Joslyn toe. De haven zal naar verwachting meer dan 1.000 banen creëren voor de lokale bevolking in Suriname en dat aantal zal naar verwachting toenemen naarmate de haven groeit. Een concrete start-up is nog niet afgerond omdat de bedrijven wachten op bericht over de beschikbaarheid van het gas offshore. Wanneer die is ontvangen, zal de faciliteit naar verwachting binnen twee jaar operationeel zijn.

"Omdat we een modulair ontwerp hebben, kunnen we zo snel handelen en de faciliteit operationeel krijgen", merkte hij op. De geplande haven voor Suriname vertoont overeenkomsten met een andere die wordt gebouwd in het naburige Guyana - de haven van Vreed-en-Hoop. Het zal ook een kustbasis, een economische zone en een droogdokgebied hebben om de oliesector van Guyana te bedienen.
 

Tot dusver heeft Suriname zes succesvolle olievondsten offshore gedaan - vijf in Blok 58 en één in Blok 53. De blokken worden respectievelijk beheerd door TotalEnergies en APA Corporation. TotalEnergies zal zich naar verwachting uitspreken over een definitieve investeringsbeslissing per jaar voor de ontwikkeling van de middelen in Blok 58.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie