• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ultimatum regering verstreken; NDP ondersteunt actie fysiek

| suriname herald | Door: Redactie

Het ultimatum dat enkele vakbonden hadden gesteld aan de regering is gisteren verstreken. Vorige week vrijdag is er een brief ingediend bij het Kabinet van de President. De regering had tot en met gisteren om daarop te reageren. Echter, heeft president Chan Santokhi niet gereageerd op de brief.

De NDP was gisteren in een spoedvergadering met de verschillende bonden en maatschappelijke groepen. Besloten is dat de actie fysiek ondersteund zal worden. In gesprek Suriname Herald geeft NDP ondervoorzitter Ashwin Adhin aan, dat de maat vol is. De regering is laks naar het volk toe. Er zal nu landelijk gemobiliseerd worden om

de straatacties te ondersteunen.

“Het gaat niet alleen om Paramaribo en omgeving. Dit wordt een landelijke mobilisatie. Vandaag zal er een aanloop worden genomen. We verwachten enkele honderden mensen op de been. In de komende tijden als de regering niet reageert zal het aanzwellen,” geeft Adhin aan.

Het is twee en half jaar dat de regering moeite maakt om het land te draaien. Het lukt maar niet. “En als je zolang moeite maakt en het lukt niet, dan weet ik niet als het de moeite waard is,” zegt Adhin.

Geen politieke actie
In gesprek met Suriname Herald, zegt Ronald Hooghart dat politiek en vakbond samengaan. Dat de NDP de actie ondersteunt, ziet hij niet als een politieke aanval op de regering. “Politiek en vakbeweging gaan samen. De wereld wordt beheerst door politiek een religie. Waarom mag de vakbeweging niet erbij,” vraagt Hooghart zichzelf af.

Hij geeft aan dat de NDP aangegeven heeft dat die de strijd van het volk ondersteunt. “Dan kom ik hier ook ja om te kijken hoe verder,” zegt Hooghart. De vakbondsman geeft verder aan dat ze totaal ontevreden zijn over het beleid dat gevoerd wordt. 

“Wij willen niet bedreigd worden door geen enkele regering. Wij zijn het volk, wij hebben gekozen voor de regering en ze mogen dat niet uithalen,” zegt Hooghart.

De mensen worden vandaag om 10.00 uur verwacht bij het Sivaplein. Vanuit die locatie zullen de verdere instructies worden gegeven. Er wordt een grotere groep van mensen verwacht bij de actie. Zoals het eruitziet zal de actie een vreedzaam karakter hebben.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie