• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SWM-top bespreekt bedrijfsplannen met regering

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

De directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een vervolgpresentatie gehouden voor de regering, waarbij de bedrijfsplannen zijn besproken. Tijdens deze presentatie, die gisteren plaatsvond, is het plan van de waterleidingmaatschappij voor het produceren van gebotteld water en het exporteren daarvan aan de orde gekomen. Ook is gesproken over de juridische en financiële zaken die hiervoor nodig zijn. Er komen gesprekken met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en zijn collega David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.

Alwin Linger, onderdirecteur Strategie en Planning van de SWM, zegt dat er gebieden zijn geïdentificeerd die moeten leiden tot verhoging van de productiecapaciteit. Een van de gebieden is onder meer Commewijne, met name te Peperpot, La Liberte. Volgens de bedrijfstopper komt er een grote waterinstallatie met een capaciteit van 500 m3 per uur.

Behalve Commewijne is het district Marowijne ook gekenmerkt als prioriteitsgebied. Ten aanzien van Commewijne is het de bedoeling dat rond het eind van dit jaar de waterinstallatie wordt gebouwd met de bijbehorende transportleidingen. Voor wat betreft Marowijne gaat het om een integraal project, omdat er een nieuw station moet worden gebouwd in Moengo.

Met deze installatie moet de waterproblematiek in dit district tot het verleden behoren. Daar ligt de SWM aan de start van de werkzaamheden. Met de regering wordt nagegaan, hoe dit project zo spoedig mogelijk afgerond kan worden.

Naast president Chan Santokhi waren aanwezig vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Achaibersing en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Tijdens de vorige ontmoeting van november 2020 heeft de directie van het waterleidingbedrijf de nodige instructies gehad voor het presenteren van plannen en voornemens in het kader van het verder verbeteren van de waterdistributie naar de samenleving toe.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie