• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname vertegenwoordigd op toerismebeurs in Frans-Guyana

| suriname herald | Door: Redactie

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft in samenwerking met de private sector, vertegenwoordigd door de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), en met ondersteuning van de toerismeautoriteit van Frans-Guyana, deelgenomen aan de “Salon du tourisme et des loisirs de la Guyana PROGT” in Matoury, Frans-Guyana, van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart 2024.

Suriname nam, zoals gebruikelijk, deel aan de Salon du tourisme et des loisirs de la Guyana PROGT om de bestemming Suriname te promoten met de slogan: “Suriname, The Hidden Treasure of South America.”

Tijdens de beurs werd Suriname gepromoot met een promofilm en

een bestemmingsgids in drie talen, waarvan een hardcopy in het Engels en via een QR-code in het Nederlands en Frans beschikbaar waren. De nationale marketing- en promotiewebsite voor het toerisme in Suriname, www.suriname.travel, was ook actief, waar bezoekers ter plaatse konden scannen via een QR-code.

De deelnemers aan deze beurs waren onder andere SHATA, de Torarica Group, Queens Hotel Paramaribo, Anaula Nature Resort en Houttuyn Wellness River Resort. Gum Air N.V. en zijn partners waren ook aanwezig om de vluchten tussen Suriname en Frans-Guyana te promoten. Deze vluchten zullen binnenkort van start gaan en bieden reizigers de mogelijkheid om naast reizen

over de weg ook te vliegen van en naar Suriname, met mogelijke connecties naar andere bestemmingen.

Tijdens de beurs werden ook besprekingen gevoerd met de luchthavenautoriteiten, de luchtvaartautoriteiten en de toerismeautoriteit voor verdere samenwerking. Frans-Guyana is de op een na grootste toerismemarkt voor Suriname, en het is van groot belang om deze markt te behouden en verder uit te breiden.

| suriname herald | Door: Redactie