• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname scoort bar slecht op de Ease of Doing Business rankings

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie

Voorlezen

Suriname scoort niet bepaald goed op de ranglijst van ‘Ease Of Doing Business’. Sterker nog Suriname staat op plek 162 van de 190 landen op de lijst. Somalia staat op de laatste plek 190. Suriname staat genoteerd op vergelijkbaar niveau met Haïti, Burindi, Banladesh, Kiribati en Sierra Leone. Zelfs Ethiopië doet het beter dan Suriname. De landen in de top 10 zijn: New Zealand, Singapore, Hong Kong SAR, China, Denmark, Korea, Rep.United States, Georgia, United Kingdom en Norway.

Downlaod hier de rangking lijst.

Internationale investeerders raadplegen deze ranking als eerste voor zij overgaan tot een investering. Voor Suriname is het daarom belangrijk  beter genoteerd te worden op deze lijst. Marinus Bee heeft tijdens zijn door reis naar Wenen in Nederland beloofd om dit probleem snel aan de kaak te stellen in Suriname. 
 

Het Doing Business-project biedt objectieve maatstaven voor zakelijke regelgeving en de handhaving ervan in 190 economieën en geselecteerde steden op subnationaal en regionaal niveau. Het Doing Business-project, gelanceerd in 2002, kijkt naar binnenlandse kleine en middelgrote bedrijven en meet de regelgeving die op hen van toepassing is gedurende hun hele levenscyclus.

Door uitgebreide kwantitatieve gegevens te verzamelen en te analyseren om bedrijfsreguleringsomgevingen in verschillende economieën en in de loop van de tijd te vergelijken, moedigt Doing Business economieën aan om te strijden voor efficiëntere regelgeving; biedt meetbare benchmarks voor hervormingen; en dient als een bron voor academici, journalisten, onderzoekers uit de particuliere sector en anderen die geïnteresseerd zijn in het ondernemingsklimaat van elke economie.

Daarnaast biedt Doing Business gedetailleerde subnationale studies, die uitvoerig ingaan op de regulering en hervorming van het bedrijfsleven in verschillende steden en regio's binnen een land. Deze onderzoeken leveren gegevens over het gemak van zakendoen, rangschikken elke locatie en bevelen hervormingen aan om de prestaties op elk van de indicatorgebieden te verbeteren. Geselecteerde steden kunnen hun zakelijke regelgeving vergelijken met andere steden in de economie of regio en met de 190 economieën die Doing Business heeft gerangschikt.
 

 

 

 

 

 

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie