• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname hoopt op Floriade Nederlandse boeren te verleiden

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Suriname kan een goed alternatief zijn voor boeren die hun bedrijf in Nederland vanwege de stikstofproblematiek niet kunnen voortzetten. Dat zegt de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi. Het land probeert met de slogan 'Grond zoekt boer' agrariërs te verleiden om naar Suriname te komen.

De ambassadeur deed zijn uitspraak dinsdagmiddag tijdens een uitzending van Dit is Flevoland vanaf de Floriade in Almere. In het Surinaamse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling wordt gewezen op de mogelijkheden die het land bied aan de landbouwsector.

Suriname is één van

drie landen ter wereld die carbon negatief is, zo geeft Khargi aan. Het land absorbeert meer broeikasgassen dan het uitstoot. Dat komt met name door het regenwoud en het gebrek aan grote industriële bedrijven.

De ambassadeur realiseert zich dat het niet gemakkelijk zal zijn voor Nederlandse agrariërs om hun bedrijf te verhuizen naar Suriname, maar hij hoopt dat boeren het toch eens overwegen. De Surinaamse president Chan Santokhi deed vorig jaar al een vergelijkbare oproep richting Nederlandse boeren.

BRON: Omroep Flevoland .

 

Vragen, tips of ideeën? Stuur ons een e-mail op SurinameNieuwsCentrale@gmail.com Abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/c/SurinameNieuwsCentrale/videos Meer Nieuws: Website: https://surinamenieuwscentrale.com/ Instagram: https://www.instagram.com/SurinameNieuwsCentrale/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/surinamenieuwscentrale Twitter: https://twitter.com/SUNewsCentral @SUNewsCentral

 

 

29 Sep 2022 | snc.com | Door: Redactie