• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname en Nederlandse ondernemers starten een samenwerking om economische vooruitgang te versnellen.

| snc.com | Door: Redactie

Dinsdag 21 juni. Almere. De Surinaamse Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken heeft op de Floriade EXPO (Almere) verschillende samenwerkingen bekrachtigd met Nederlandse ondernemingen. In de komende twee jaar wordt er in totaal €10 miljoen geïnvesteerd in landbouw en match makingprojecten. De bewindsvrouw ontmoette op het Suriname paviljoen –The Greenest Place. Since ever – onder andere CEO’s van Jaguar, FAI en de start-up Rebuild Suriname. 
 

Aanleiding van de samenwerking

In 2050 dreigt volgens de VN een wereldwijd voedseltekort als gevolg van klimaatverandering. Suriname heeft antwoord op beide bedreigingen. Suriname bestaat uit 93% Amazone bos en is een van drie landen ter wereld dat Co2 negatief is. Het meest beboste land op aarde biedt vruchtbare kansen voor agri culture, match making, Amazone conservation en green innovaties.
 

Future of Suriname

Ambassadeur Rajendre Khargi is zeer verheugd met deze nieuwe samenwerkingen. “Het is prachtig om te ervaren dat groene ondernemers de kansen in Suriname zien.” Er ontstaan waardevolle samenwerkingen waar de wereld van profiteert. Zeker ook de landbouwsector in Suriname plukt hier de vruchten van. 

Ook voetballegende Edgar Davids was uitgenodigd op het Suriname Paviljoen door een top-onderneemster van de Club van 300. Hij deelde zijn visie over de toekomst van Suriname met 30 ondernemers. Hij gaf aan dat er bereidheid is om te investeringen, maar dat bureaucreatie een vertragende rol speelt. Aldus de assistent bondscoach.

Human capital

Ook de start-up Rebuild Suriname is gelanceerd op het Suriname paviljoen. Het match making platvorm realiseert duurzame groei door huidige en toekomstige experts te verbinden met projecten in Suriname. Overdracht van kennis en expertise is erg belangrijk. Rebuild Suriname gelooft dat dit de economie zal versterken, de samenleving helpt en het welzijn vergroot. Maar bovenal richting geeft aan de 400.000 Surinaamse Nederlanders die graag hun steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van het land. www.rebuildsuriname.com
 
Voor eventuele vragen of interviews kunt u contact opnemen met de ambassadeur van Suriname, Rajendre Khargi - amb.nederland@gov.sr of via de Surinaamse ambassade. Op +31 (0)70 365 08 44
 
Foto impressie van de bijeenkomst

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie