• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse politicus dreigt brug op te blazen

| snc.com | Door: Redactie

Van een onzer verslaggevers Gepubliceerd: 29 mei 2002

PARAMARIBO - De ondervoorzitter van de Surinaamse Basispartij voor Vrijheid en Democratie (BVD), Shalindre Girjasing, heeft gedreigd de door Ballast Nedam gebouwde Jules Wijdenboschbrug over de Surinamerivier op te blazen. Hij is het niet eens met de plannen van de regering van president Venetiaan om tol te gaan heffen. De uitlatingen van Girjasing hebben tot grote consternatie geleid. De BVD maakte in de periode 1996-2000 deel uit van de regering van president Wijdenbosch.

Mede door toedoen van deze partij sloot Wijdenbosch een omstreden overeenkomst met Ballast Nedam voor de bouw van twee bruggen. Omstreden,

omdat het vrijwel failliete Suriname achteraf niet in staat bleek de bouwsom van een kleine 100 miljoen euro te voldoen en omdat bij de toekenning van de opdracht flink wat geld onder tafel is geschoven door Ballast Nedam. De toenmalige oppositie zei over bewijzen beschikken dat twaalf politici, waaronder enkele BVD’ers, miljoenen euro’s zouden hebben ontvangen. Maar de feiten zijn nimmer boven water gekomen.

Bij de verkiezingen van mei 2000 behaalde de BVD geen enkele zetel meer, terwijl Wijdenbosch naar de oppositiebanken werd verwezen. Girjasing bekritiseerde tijdens een partijbijeenkomst het plan van de huidige regering om tol te gaan heffen voor

het verkeer over de Wijdenboschbrug. Daar zouden vooral de bewoners van het district Commewijne, die dankzij de brug een vaste oeververbinding met Paramaribo hebben, de dupe van worden. Girjasing, die zelf ook in Commewijne woont, hield zijn toehoorders voor dat de brug in dat geval maar opgeblazen moet worden.

Bron: cobouw.nl/


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie