• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Stichting vraagt pg naar status strafrechtelijk onderzoek minister Vorswijk

| suriname herald | Door: Redactie

De Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat heeft op 11 oktober waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh per brief gevraagd naar de status van het strafrechtelijk onderzoek met betrekking tot de aangifte tegen minister Dinotha Vorswijk van Grond- en Bosbeheer. De stichting deed op 30 juni aangifte tegen Vorswijk naar aanleiding van de vermeende malversaties met gronden in het omstreden Sabaku-project.

Het is de Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat bekend dat de president alle grondbeschikkingen ‘on hold’ heeft gezet met betrekking tot het omstreden Sabaku-project. Het is niet duidelijk of de beschikkingen ingetrokken zijn dan wel de rechtswerking daarvan

is opgeschort. 

“Wat het ook moge zijn, de stichting wil de autoriteiten erop attenderen dat het ongedaan maken van de door de minister uitgegeven beschikkingen, de strafwaardigheid van de gedragingen van de minister niet wegneemt. De strafwaardigheid van een gedraging kan nimmer vervallen door herstel van een bestreden situatie. De stichting waakt ervoor dat de zaak niet in de doofpot belandt.”

Na de gedane aangifte is advocaat Gail Sitaram die namens de stichting optreedt, reeds gehoord in deze zaak. “De dag waarop onze advocaat naar de status van het onderzoek vroeg, waren wij drie maanden verder dan de datum van de ingediende

aangifte. Inmiddels zijn wij bijkans vier maanden verder. Op de brief van 11 oktober 2022 heeft onze advocaat nog geen reactie ontvangen van de pg”, schrijft de Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat in een persbericht. 

Download
Herinneringsbrief naar de pg (.pdf)

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie