• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SRD 18.000 ter compensatie watersnood Brokopondo

| suriname herald | Door: Redactie

Huishoudens in het district Brokopondo zullen een bedrag van SRD 18.000 van de overheid ontvangen ter compensatie van de schade die zij hebben geleden vanwege de overstromingen vorig jaar. Voor de landbouwers wacht een eenmalig bedrag van SRD 50.000. De overheid is eind vorig jaar begonnen met het uitbetalen aan de vergoeding aan de huishoudens.

Zij ontvangen een bedrag van SRD 3000 per maand met terugwerkende kracht tot juni/juli, zes maanden. De eerste tranche bedraagt SRD 4500, terwijl het resterend bedrag van SRD 13.500 ook in kavels uitbetaald zal worden.

Sandino Ratling is voorzitter van de presidentiële werkgroep Ontwikkeling Brokopondo, die vorig

jaar werd ingesteld en onder meer als opdracht had de schade te inventariseren en op basis daarvan een plan van aanpak te formuleren. Ratling zegt aan de Communicatiedienst Suriname dat er is gewerkt met alle beschikbare data en ook met informatie van Staatsolie.

Vervolgens is er teruggekoppeld met het Kabinet van de President, waarna er is besloten eerst tot uitbetaling aan de huishoudens over te gaan. Bij de uitbetaling zijn de ministeries van Financiën en Planning en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) betrokken. BIBIS, omdat de middelen afkomstig zijn uit donaties van bevriende landen en internationale organisaties.

De overstromingen

in de periode maart-juni hebben grote gebieden in het district Brokopondo schade berokkend. Veel huishoudens en ondernemers hebben have en goed alsook aanplanten verloren zien gaan. Tot nog toe hebben ruim 190 personen zich geregistreerd, maar uit de inventarisatie blijkt dat meerdere huishoudens getroffen zijn. Ratling zegt dat zij zich alsnog moeten registreren.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie