• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sociaaleconomische situatie zorgt voor minder participatie AVD

| suriname herald | Door: Redactie

Het was vanzelfsprekend dat er minder personen zouden deelnemen aan de BVSS-Avondvierdaagse (AVD), namelijk ongeveer 2500 personen. De reden hiervoor is de sociaaleconomische situatie in Suriname. Dat zegt Percy Oliveira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), tegenover D-TV Express. In een situatie waarin mensen het moeilijk hebben, kan niet worden verwacht dat ze geld gaan uitgeven om te gaan wandelen. Desalniettemin typeert hij de eerste dag als een prachtige start van de AVD.

“De Surinaamse Avondvierdaagse is een weerspiegeling van de huidige sociaaleconomische situatie,” zegt Oliveira. Hij vervolgt en stelt dat hieruit wel geleerd moet worden, want het

is een weerspiegeling van het feit dat er een aantal zaken in het land niet goed gaan. Als je kijkt naar het bestedingspatroon van de burger, wordt er primair geld uitgegeven aan levensbehoeften zoals eten, drinken, nutsvoorzieningen en andere essentiële zaken. Sport staat in Suriname op de laatste plaats, zegt Oliveira.

“Pas als je geld over hebt, denk je aan sport,” zegt hij, terwijl sport eigenlijk tot de primaire levensbehoeften zou moeten behoren. De organisatie gaat door om elk jaar de AVD te organiseren. Tijdens de covid-19-periode was dat niet mogelijk, maar nu is de organisatie gefocust op haar doelen. De inschrijftarieven zijn laagdrempelig gehouden, merkt de voorzitter op. Voor junioren is dat SRD 100, voor senioren SRD 150 en voor individuele lopers is dat SRD 160.

Geen AVD-hotspots 
Dit jaar is afgezien van hotspots vanwege financiële beperkingen. Oliveira legt uit dat het bedrijfsleven nog moet herstellen van de covid-19-pandemie en te maken heeft met de huidige sociaaleconomische situatie.

“Een bedrijf gaat geen geld besteden om een hotspot op te zetten, terwijl ze arbeiders moeten betalen en continuïteit moeten garanderen,” zegt hij. Als hij een bedrijf had, zou hij dat ook niet doen, vooral gezien het feit dat er voortdurend tariefverhogingen worden doorgevoerd, die ook van toepassing zijn op het bedrijfsleven.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie