• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Shell Suriname doneert hydroponics moestuin aan Huize Ashiana

| snc.com | Door: Redactie

Shell Suriname heeft vrijdag officieel de hydroponics moestuin overgedragen aan huize Ashiana. De multinational heeft de bestaande moestuin van het bejaardentehuis gemoderniseerd door een hydroponics systeem aan toe te voegen.

Dit project, dat bestemd is voor de bewoners, startte in 2019 en is bedoeld om de bewoners een ontspannende en plezierige bezigheid te bieden. Tegelijkertijd worden ze voorzien van gezond voedsel en groenten. Andrew Hepburn, voorzitter Shell Suriname, gaf aan dat dit project helemaal voldeed aan de social community responsibility.

Hepburn zegt dat Shell met haar sociale projecten probeert om de meest behoeftige mensen binnen de samenleving te helpen. Volgens hem doneert Shell niet

zomaar. Elk verzoek wordt volgens hem goed onderzocht hoe het delen van de gemeenschap in hun dagelijks leven zal stimuleren.

Dat is ook de reden geweest om het tehuis te voorzien van een hydroponics moestuin, omdat het ook een duurzaam karakter heeft. Ook geeft hij aan dat de multinational de gemeenschappen helpt, die in de buurt van zijn operaties liggen.

De Shell topman roept andere bedrijven op om te investeren in sociale projecten. Hij zegt dat ondernemingen niet aan hun organisatie moeten denken, maar een dusdanige sociaal beleid waardoor dat op één lijn staat met de behoeften van de maatschappij.

Huize Ashiana directeur, Brenda van Daal, is blij. Ze laat weten dat het project dan ook bijdraagt aan extra beweging voor de bewoners. Hoewel medewerkers de moestuin zullen onderhouden, krijgen de bewoners ook de mogelijkheid om te helpen planten.

De meeste bewoners hebben volgens Van Daal een plantenbak, die voor hun kamer staat waarin ze mogen bepalen wat ze planten. Daarnaast zorgt dit project volgens de directrice ook voor een financiële besparing. “Op week basis geven we al rond de 15.000 en 20.000 SRD uit alleen aan groenten”, zegt Van Daal die hoopt dat deze aanzienlijk zal verminderen met de moestuin.

De directeur van Ashiana vertelt verder dat Shell Suriname ook trainingen verzorgde. Hierdoor hebben medewerkers van het tehuis geleerd hoe zij met het hydroponic systeem moeten omgaan.

KEYNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie