• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: “Benoeming pg op agenda regeringsraad”

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


De benoeming van de procureur generaal bij het Openbaar Ministerie (OM) ligt op agenda van de regeringsraad. Dat heeft president Chandrikapersad Santokhi donderdag gezegd bij de opening van het politie- en brandweergebouw te Moengo.

“We hebben al advies gehad van het Hof van Justitie en het komt binnenkort op de agenda van de regering. Dit is uiteraard iets dat de regering moet goedkeuren. Er zijn regels,  niet de president maar de totale regering moet het goedkeuren”, verduidelijkt de president.  

Er is goede afstemming nodig binnen de coalitie.

De afgelopen dagen is er volgens het staatshoofd ook goede afstemming geweest met de coalitietop en het komt binnenkort op agenda van de regering. Volgens de president neemt deze pg, Garcia Paragsingh, reeds twee jaren waar en het wordt wel tijd dat ze benoemd wordt.

Volgens de president zijn ook andere personen geweest die jaren in de waarneming zaten. “Toen ik in 2020 aan de macht kwam, heb ik ook een waarnemend pg tot pg geïnstalleerd.” Of Paragsingh daadwerkelijk de nieuwe pg wordt, hangt volledig af van de regeringsraad.

 

10 Dec 2023 | sun.sr | Door: Redactie