• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rusland: Sociale steun komt niet aan bij mensen in nood

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Vermoedelijk is er iets mis bij de uitvoering van de ondersteuning naar de mensen toe. Dit gaf fractieleider van de NPS, Gregory Rusland, aan in het parlement. Volgens Rusland moet het programma integraal bekeken worden. Er is heel veel geld gestopt om ervoor te zorgen dat ook de sociaal zwakkeren in de samenleving, in deze moeilijke tijd worden meegenomen.

Lees ook: Ingebruikname SoZaVo helpdesk koopkrachtversterking

“Het lijkt alsof de ondersteuning en de vele gelden die gestopt worden in de samenleving, niet aankomen bij de mensen

die het nodig hebben. Ik doe dus een beroep op de regering om na te gaan waar de problemen liggen en waarom de mensen dat gevoel hebben”. 

 

“Dagelijks komen er steeds mensen bij mij die opzoek zijn naar hulp. Als de gelden de mensen toekwamen zou dat niet moeten kunnen. Er is iets fout in de uitvoering van de ondersteuning naar de mensen toe”. Het systeem zou integraal gerevalueerd moeten worden volgens de fractieleider. 

Volgens de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, zou het goed zijn als er een vaste commissie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ingesteld zou worden. De commissie zou belast moeten worden met de klachten en registraties van het sociaalprogramma. 

 

10 Dec 2023 | sun.sr | Door: Redactie