• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Riad Nurmohamed bezoekt Surinaamse studenten bij de Technische Universiteit Delft

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie

Voorlezen

Vruchtbare meetings gehad in de afgelopen dagen. Op dag één al gesproken met onze Surinaamse studenten in Nederland bij de Technische Universiteit Delft. Ook met oude collega’s, onder andere professor Hans Welleman, coördinator civiele techniek bij TU Delft gesprek gehad. Wij hebben een goede understanding bereikt over stage- en afstudeerplekken bij het ministerie van Openbare Werken, maar ook bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Het hoofdkantoor van Boskalis heb ik ook aangedaan. Het Nederlandse baggerbedrijf zal binnenkort starten met het uitbaggeren van de Surinamerivier. Er is een uitgebreide presentatie gehouden met alle informatie over het uitbaggeren van de vaargeul van Surinamerivier. Verder ook aan tafel gezeten met ongeveer 10 stakeholders uit het bedrijfsleven in Nederland en van gedachten gewisseld. Maxime Verhagen, gewezen vicepremier van Nederland, nu topman bij de Vereniging van Bouw- en Infrabedrijven, Bouwend Nederland, was daarbij eveneens aanwezig. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt met gigantische ondernemingen als Bouwen met Staal, Bouwen en Cement, Bouw Coöperaties en de vereniging die zich bezighoudt met Registers voor Constructeurs.

De input hieruit zal in de komende tijd intensief onderzocht en bestudeerd worden door OW. Het ministerie heeft de internationale samenwerkingen naast Guyana nu uitgebreid naar Europa. Uiteindelijk zullen de moderne en innovatieve methoden toegepast moet worden voor de duurzame ontwikkeling van de infrastructuur in ons land.

 

Riad Nurmohamed

Minister van Openbare Werken

Datum: | Bron: snc.com | Door: Redactie