• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regering India blijft erbij: géén lhbti-huwelijken

| snc.com | Door: Redactie

De Indiase regering wil niet dat het hooggerechtshof huwelijken voor partners van hetzelfde geslacht toestaat in India. De overheid vraagt het hof een verzoek af te wijzen van de lhbti-gemeenschap om het zogenoemde homohuwelijk officieel te accepteren.

De regering laat zondag in een verklaring weten "te snappen dat er verschillende samenlevingsvormen zijn, maar dat het huwelijk een wettelijk recht is voor heteroseksuelen." Wat de staat betreft, verandert dat niet. De verklaring aan het hof is ingezien door persbureau Reuters.

Vier Indiase homostellen stapten eind 2022 naar het hooggerechtshof met het verzoek huwelijken van partners van hetzelfde geslacht te erkennen. Een erkenning door

het Hof zou een belangrijke stap zijn in het wettelijk erkennen van huwelijken door lhbti-partners.

Om dit mogelijk te maken, zou óf de wet veranderd moeten worden, óf het hooggerechtshof zou de wet zo moeten interpreteren dat huwelijken ook voor niet-hetero partners zouden mogen. Het hooggerechtshof oordeelde in november dat er genoeg reden was om de zaak van de koppels in behandeling te nemen.

Het hooggerechtshof haalde in 2018 een streep door een eeuwenoude wet die seks tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar stelde. Sindsdien heeft het land echter geen stappen meer gemaakt op het gebied van lhbti-emancipatie. (NU)


Abonneer
op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie