• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramdin verwacht verbetering met IMF Herstelplan

| suriname herald | Door: Redactie

Langzaam is er een vooruitgang te merken op monetair niveau en ook macro-economisch. Dit moet zich echter nog vertalen in de microsfeer, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) tegenover Suriname Herald. Hij zegt dat er maatregelen getroffen moeten worden om inefficiënties binnen de economie aan te pakken. Dat geldt ook voor de goudsector.

De maatregelen zijn getroffen en er wordt uitvoering daaraan gegeven. Het is van belang dat de inkomsten van Suriname toenemen wat ook betekent dat die uit de kleinschalige mijnbouw gehaald moeten worden. Er zijn veel zaken die aangepakt moeten worden en

de kleinschalige mijnbouw is een daarvan. Geen verhoging van royalty’s voor kleinschalige mijnbouw is niet de oorzaak van het uitblijven van de resultaten van het IMF-programma, verduidelijkt Ramdin.

Hij weerspreekt het dat het IMF van oordeel is dat de instabiele situatie zal blijven bestaan tot de verkiezingen zoals EMFI Securities Limited, een financiële dienstverlener gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, melding van maakte in een persbericht. Het herstelprogramma en de onderhandelingen met het IMF gaan normaal door, benadrukt hij.

De onderhandelingen zijn in een laatste fase beland. De uitvoering moet dan weer gaan starten, merkt Ramdin op.

“Wij verwachten juist dat bij de uitvoering

van het Herstelplan er een situatie zal ontstaan van verbetering”, zegt Ramdin. Hij geeft aan dat er momenteel gewerkt wordt aan een sociaal programma, dat mee zal helpen om verlichting te brengen voor de groepen die getroffen zijn.

De BIBIS-topman legt uit dat het IMF juist onderdeel is van de financiële economische hervorming van Suriname welke uiteindelijk moet leiden tot gezondmaking van de economie. Het betreft voornamelijk de productiecapaciteit van Suriname, maar ook de processen en systemen, zodat het land aantrekkelijker kan worden voor investeerders. Tegelijkertijd is het bedoeld voor het omhoog brengen van de productie waar de nadruk wordt gelegd op export.

De bewindsman maakt duidelijk dat ongeacht de regering die zal aanzitten in de toekomst of als het deze regering betreft, dat die een hervormingstraject zal moeten doorvoeren. Vooral als ze serieus zijn wanneer het komt op de belangen van het volk.

De regering moet een duurzaam ontwikkelingstraject opzetten met als doel het garanderen van inkomsten, het stabiel houden van monetaire situaties en het hebben van een productiesysteem met voldoende inkomsten. Alle maatregelen die getroffen worden hebben tot doel het creëren van een betere economie, zodat er een gezonde economische basis is voor een duurzame ontwikkeling, laat de bewindsman weten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie