• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
NDP-woordvoerder Ricardo Panka en Bibis-minister Albert Ramdin

Ramdin niet onder de indruk van boodschap NDP

| | Door: Redactie

Afgelopen zondag heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) het beleid van de regering op de korrel genomen. De partij heeft via een televisietoespraak laten weten dat het in de volgende versnelling gaat als het gaat om oppositie voeren. Er zullen diverse activiteiten worden ontplooid in aanloop naar 25 februari. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BiBiS), is niet onder de indruk van de boodschap die de NDP wenste te delen.

De NDP heeft het onder andere gehad over de niet nagekomen beloftes van de regering Santokhi-Brunswijk en de slechte economische situatie waarin het volk leeft. Volgens Ramdin is het de NDP die weet wat desastreus inhoudt, omdat zij daarvoor gezorgd hebben.

'Na tien jaar mismanagement, financiële onzekerheid en wanbeleid is het duidelijk dat die term niet van toepassing is op de huidige regering'. Dat kan worden aangetoond, zegt Ramdin. Er is een binnenlands bestedingspatroon dat zuinig, prudent en verantwoordelijk is. Daardoor is de begroting gebalanceerd en er wordt niet meer geleend op dag basis. Er is een traject uitgezet richting structurele gezondmaking van de economie. 'Ik hoop niet dat ooit weer een regering als die van de NDP gekozen wordt', zegt de bewindsman.

Ook het buitenlands beleid moet dienen als bewijs dat Suriname er nu beter voor staat. Zo zegt Ramdin dat wij internationaal als respectabel land gezien worden, waarbij er interesse is om te investeren. Zo zijn er miljoenen ontvangen aan steun, die volgens de minister waren uitgebleven onder de NDP-regering.

Ramdin roept de NDP, en alle andere partijen, op om zich positiever op te stellen. Er is reeds succes onder deze regering, maar dat succes bestaat voor een groot deel uit puin opruimen. Het succes zou er juist moeten zijn in de gezamenlijke opbouw van het land, vindt Ramdin.

Toch is de minister bewust van de moeilijke momenten die de samenleving heeft op dit moment. Hij zegt dat die steeds minder zullen worden. 'Tegelijkertijd is de samenleving op de hoogte van wie de veroorzakers daarvoor zijn. En ik hoop dat de samenleving het signaal geeft dat het beleid van voor 25 mei 2020, wordt afgewezen', aldus Ramdin.

| | Door: Redactie