• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramdin na gesprek met Nederlandse minister: komende weken duidelijkheid over projecten

| suriname herald | Door: Redactie

Tijdens de 77e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een overleg gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Wopke Hoekstra. Het onderhoud richtte zich op het verder verdiepen van de bilaterale relatie tussen beide landen.

Minister Ramdin benadrukte dat het bezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte ongetwijfeld een verdere impuls zal geven aan de dynamische relatie tussen Suriname en Nederland.

Beide ministers gingen in op de recente ontwikkelingen rondom de visumproblematiek en restantmiddelen. Daarnaast kwamen diverse onderwerpen aan de orde waaronder de energie-ontwikkeling

voor wat betreft olie en gas, het belang van efficiënt watergebruik voor wereldwijde voedselvoorziening, de Caribische landen van het koninkrijk die deel hebben genomen aan de diverse activiteiten tijdens de high-level week, onderwijs, vrouwelijk leiderschap en Small Island Developing States (SIDS). Ook hebben de ministers van gedachten gewisseld over ontmoetingen met regionale collega’s en met VN-instanties.

Tijdens de ontmoeting is tenslotte afgesproken om in de komende weken heel nadrukkelijk na te gaan op welke wijze projecten die tijdens het bezoek van minister-president Rutte zijn besproken af te kunnen ronden conform een besproken tijdslijn.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie