• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Protest tegen verhoogde brandstofprijs: Brunswijk uitgenodigd

| suriname herald | Door: Redactie

Er zal vandaag een protestactie gehouden worden op het Onafhankelijkheidsplein. De actie is bedoeld om de regering zover te krijgen om de verhoogde brandstofprijs terug te draaien. De prijs voor één liter gasoline bedraagt SRD 24.76. Een verhoging van SRD 2.05. De trekker van de actie is de activist Siebrano Piqué. Hij legt uit dat de benzineprijs dodelijk is. Die gaat door alle prijzen in de winkels om niet te praten over alle andere kosten, die omhoog zullen gaan door de aangepaste benzineprijs. 

"Het is nu of nooit. Dit moeten we niet accepteren," geeft de activist aan. Piqué haalt aan dat het minimumuurloon dat SRD 20 bedraagt, en er daarmee niet eens liter benzine kan worden gekocht. Zelf de prijs van een pakje brood is hoger dan het minimumuurloon. "Mensen pinaren letterlijk en de president is bezig met zijn wereldreis. Dit mag niet zo doorgaan," geeft Piqué aan.

Los van het terugdraaien van de benzineprijs, eisen ze dat de waarnemend president Ronnie Brunswijk aanwezig moet zijn bij de protestactie. Ze willen persoonlijk bepaalde vragen stellen aan Brunswijk. "Eenmaal de president van ons land nooit beschikbaar is voor het volk en geen gevoel heeft voor de noden van het volk, willen bij Brunswijk uitnodigen om bij ons te komen. We willen hem persoonlijk spreken over de vraagstukken die ons bezighouden," geeft de activist aan. 

Er is geen officiële uitnodiging gestuurd naar de vicepresident. Aangenomen wordt dat hij die zal vernemen in de pers. De actie begint precies 15:00 uur en gaat tot 18:00 uur. "We willen geen herrieschoppers daar. De tijd daarvoor is nog niet aangebroken. Kom en laat je stem horen, want zo kan het niet verder," zegt Piqué.

| suriname herald | Door: Redactie