• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PRESIDENT WAARDEERT INSPANNINGEN CORPS DIPLOMATIQUE

| dagblad de west | Door: Redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft een Nieuwjaarsreceptie georganiseerd ten behoeve van de hoofden van diplomatieke missies en consulaat-generaal, honorair consuls, vertegenwoordigers van internationale organisaties en vertegenwoordigers van de particuliere sector in de Republiek Suriname. Juliang Pujianto, ambassadeur van de Republiek Indonesië, was op de activiteit aanwezig in de hoedanigheid van decaan van het Corps Diplomatique. De samenkomst heeft plaatsgevonden op 1 februari in Surinaamsch Rumhuis aan de Cornelis Jongbawstraat.

President Chandrikapersad Santokhi heeft de aanwezigen toegesproken. In zijn toespraak heeft het staatshoofd zijn oprechte waardering geuit voor de steun die Suriname heeft ontvangen van

regeringen en organisaties van de respectieve functionarissen op verschillende gebieden en bij verschillende gelegenheden. De president rekent op hun inzet om de waardevolle samenwerking voort te zetten en om meer tastbare resultaten te realiseren. “De inspanningen van het Corps Diplomatique worden bijzonder gewaardeerd”, aldus president

De president is ook ingegaan op de met succes bereikte overeenkomsten over schuldsanering met de Club van Parijs en het akkoord met India. “Al deze overeenkomsten tonen verdere steun aan Suriname op zijn weg naar herstel van de economie onder een IMF Extended Fund Facility. We blijven ons inzetten om de economie weer gezond te maken, het internationale vertrouwen van onze schuldeisers en partners te herwinnen en de meest kwetsbaren in onze samenleving de nodige steun te bieden”, zegt de president.

Hij voegt eraan toe dat er met de Volksrepubliek China wordt onderhandeld om ook tot een akkoord te komen. President Santokhi heeft in zijn toespraak ook teruggeblikt op het jaar 2022. ‘’Het was een uitdagend jaar voor Suriname, maar ook voor de wereld. De oorlog in Oekraïne heeft geresulteerd in uitdagingen op het gebied van voedsel- en energiezekerheid. Bovendien heeft het economisch herstel na de covid-pandemie niet voldoende impact gehad om de tegenslagen voor de gezondheidsstelsels, de werkloosheid en de verliezen in de particuliere sector te compenseren”, aldus de president.

In het kader van de herdenking van de afschaffing van de slavernij en de jubileumvieringen van de Hindoestaanse en Chinese immigratie en de viering van de Javaanse immigratie later dit jaar, heeft het staatshoofd de aanwezige diplomaten uitgenodigd voor deze vieringen en om met voorstellen te komen. “In 2023 gaat mijn kabinet door met het effectief en efficiënt inzetten van de verschillende platforms die we op alle niveaus hebben gericht op People, Prosperity en Planet”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie