• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Chan Santokhi bezoekt Hilly's Chicks & Hilly's Farm N.V tijdens haar opening

| snc.com | Door: Redactie

Het is geweldig om te horen dat Hilly's Chicks & Hilly's Farm N.V. haar nieuwe broeder-ei productie Farm heeft geopend, en het is bemoedigend om te zien dat de regering actief betrokken is bij het ondersteunen van lokale bedrijven zoals deze. Het initiatief om de lokale markt te voorzien van broedeieren is van cruciaal belang voor de voedselzekerheid en economische groei van Suriname.

Het is lovenswaardig dat de regering zich bewust is van de obstakels waarmee bedrijven zoals Hilly's Chicks te maken hebben, zoals de import van kippenbouten, BTW op de invoer van voer en kuikens, en hoge rentetarieven bij banken.

Door deze obstakels aan te pakken, kan de groei van lokale bedrijven worden gestimuleerd en kan de economie bloeien.

De oproep om naast de lokale markt ook de CARICOM-markt te bedienen, is een slimme zet. Door uit te breiden naar regionale markten kan Hilly's Chicks haar afzetmogelijkheden vergroten en tegelijkertijd bijdragen aan de voedselzekerheid in de bredere regio.

Het is bemoedigend om te horen dat de regering zich committeert aan verdere ondersteuning van Hilly's Chicks & Hilly's Farm N.V. en bereid is om samen te werken om de obstakels weg te werken. Door middel van voortdurende dialoog en actie kunnen de nodige

veranderingen worden doorgevoerd om de groei en ontwikkeling van lokale bedrijven te bevorderen.

Deze samenwerking tussen de regering en de particuliere sector is een positieve stap naar een veerkrachtige en welvarende agrarische sector in Suriname.

Hilly's Chicks & Hilly's Farm N.V

 

| snc.com | Door: Redactie