• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PIRATEN VEROORDEELD VOOR MOORDPARTIJ VOOR DE KUST VAN SURINAME

| united news | Door: Redactie

Prem Persaud en Nakool Manohar zijn door de rechtbank in Guyana schuldig bevonden aan de slachtpartij voor de kust van Suriname. Het tweetal zou in de periode april tot en met juni 2018 ook verantwoordelijk zijn voor de moord op twee andere vissers voor de kust van Guyana.

Foto compilatie: Prem Persaud en Nakool Manohar

Op een andere boot zouden zij nog drie personen hebben vermoord. Hen kon de dood van overige vermiste vissers niet worden toegerekend, omdat er geen lichamen zijn om hun dood te bevestigen.

De twee mannen ontkennen hun betrokkenheid bij de moorden, maar een 12-koppige jury was daarvan niet

overtuigd. Op 16 januari 2023 zal de rechter hun straf bekendmaken. De schermutselingen op zee hebben in 2018 wereldwijde aandacht getrokken. 

Zowel aan de Surinaamse als de Guyanese kant spoelden er lijken en verbrande vissersboten aan.

De slachtoffers werden met houwers bewerkt, vervolgens aan ankers vastgebonden en overboord gegooid. Hun vissersboten werden daarna in brand gestoken. Dit bleek tijdens de rechtszaak tegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanval op 4 vissersboten op de Surinaamse visgronden in 2018, waarbij 20 vissers werden aangevallen. Vijf overleefden de aanslag, maar van een aantal is het lichaam nog niet geborgen.

Over het motief

van de moordpartij wordt nog in het duister getast, maar Surinaamse en Guyana autoriteiten hebben sterke aanwijzingen dat het te maken heeft met de moord op Somnauth Manohar, broer van één van de veroordeelde mannen. Die werd in Paramaribo doodgeschoten vanuit een rijdende auto.

Volgens ingewijden zou Somnauth zich ook met piraterij bezighouden, en werd door één van zijn slachtoffers geliquideerd. Zijn broer Nakool Manohar, ook een piraat, zou de oorlog hebben verklaard aan alle vissers voor de Surinaamse kust om de dood van zijn broer te wreken.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie