• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PARLEMENTARIER ANN SADI BRENGT ZICHZELF IN VERLEGENHEID

| united news | Door: Redactie

Ann Sadi, parlementariër van de NDP heeft zichzelf voor schut gezet in De Nationale Assemblee (DNA). Zij leverde ongezouten kritiek op de regering voor het sluiten van het SZF-kantoor te Tamanredjo in het district Commewijne.

De gemeenschap van de omgeving en de plantagegebieden Almaar, Bakkie en Alliance zouden daarvan enorm veel last ondervinden. Wat zij echter verzuimde mede te delen is dat zij de verhuurder van het pand aan het SZF was. Zij sloot in 2018 een contract van 5 jaren met het SZF, waar partijgenoot Ricky Kromodihardjo de scepter zwaaide. De nieuwe regering besloot niet verder te gaan met Sadi.

“Door het ontruimen is de gedachte van decentralisatie tenietgedaan”, meent zij.

Het is Mahinder Jogi van de VHP die haar van repliek diende en details over het contract van Sadi en het SZF onthulde in het parlement. Hij vraagt zich af welk belang Sadi wenst te dienen door de regering te verwijten over de sluiting van het SZF-kantoor, aangezien zij directe belanghebbende is.

Sadi ontkent niet dat zij de verhuurder was van het pand. Het SZF zou haar maandelijks 170 USD verschuldigd zijn. Intussen is er al voor 2 jaren huur gestort. Het SZF heeft haar gevraagd om de betaling van 6 maanden terug te storten, aangezien er geen gebruik is gemaakt van de faciliteiten gedurende die periode.

Volgens Jogi heeft het contract nog meer zaken aan het licht gebracht. Zo was Sadi, volgens het contract, ten tijde van de ondertekening woonachtig in Paramaribo. Volgens de voorwaarden om zich kandidaat te stellen voor het lidmaatschap van DNA, moet een persoon 2 jaar woonachtig zijn in een bepaald district. Volgens het contract tussen Sadi en SZF, was zij ten tijde van de ondertekening, op 1 augustus 2018, ingeschreven in Paramaribo. Zij stelde zich voor de verkiezingen van 25 mei 2020 echter kandidaat in het district Commewijne. “22 maanden is geen 2 jaren”, zegt Jogi.

Sadi is volgens hem in overtreding van de domicilievoorwaarden en zou in principe geen zitting mogen hebben in DNA namens het district Commewijne.

UNITEDNEWS

| united news | Door: Redactie