• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PARANAM MEEST GESCHIKTE LOCATIE VOOR INDUSTRIËLE GROEI VAN SURINAME

| dagblad de west | Door: Redactie

Het jaar 2023 zal een groots jaar worden voor Suriname, met belangrijke aankondigingen in de olie- en gassector (O&G) die een enorm spin-off effect zullen genereren in verschillende industrieën. Deze ontwikkeling creëert een uitgelezen kans voor investeringen in de infrastructuur. Suriname heeft een uniek voordeel als het gaat om de ontwikkeling van infrastructuur aan wal.

Suriname kan een onmiskenbaar voordeel van het bestaande industriegebied (industriesite) van Paranam hebben, dat gezien kan worden als een diepwaterhavenfaciliteit, vanwege de goed ontwikkelde wegeninfrastructuur, de nabijheid van de luchthaven en alle noodzakelijke industriële elektriciteits- en watervoorzieningen. Meer dan 75 jaar lang was deze locatie een

cruciaal knooppunt voor de aluminiumoxide-industrie.

In samenwerking met de Surinaamse regering heeft de eigenaar van het industrieterrein van Paranam erkend, dat dit gebied de ‘’meest geschikte gecentraliseerde industriële en zakelijke locatie is om de industriële groei van Suriname te ondersteunen’’. Door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur, kan snel het economisch potentieel van Suriname worden verhoogd.

Investeren in de industriesite Paranam legt een stevig fundament onder onze ambities. Het biedt een ideaal platform om de groei van bedrijven in verschillende sectoren te stimuleren en te ondersteunen. Door gebruik te maken van de reeds beschikbare diepwaterhaven, efficiënte wegverbindingen en de nabijheid van

de luchthaven, kunnen investeerders de logistieke uitdagingen aanzienlijk verminderen en profiteren van het immense potentieel van Suriname.

Bovendien zullen de aanstaande ontwikkelingen in de O&G-sector een rimpeleffect creëren dat verder reikt dan de industrie zelf. Naarmate er nieuwe kansen ontstaan, zullen andere sectoren, zoals productie, transport, diensten en technologie, een exponentiële groei doormaken.

Door nu in infrastructuur te investeren, kan de basis gelegd worden voor een bloeiend en onderling verbonden bedrijfsecosysteem. Voor meer informatie over de Shorebase in Paranam, kunnen geïnteresseerden informatie opvragen bij VSH-United om een ​​kopie van het document te ontvangen (Paranam Port, Sustainable Port Development; The Ecological Solution).


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie