• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oud-president Clinton lovend over Guyana

| suriname herald | Door: Redactie

Voormalig president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, die momenteel in Guyana op bezoek is, feliciteerde het land met het prioriteren van de ontwikkeling in duurzame landbouw, wat meer inkomen genereert en de gezondheid en voeding bevordert.

Clinton woonde in Georgetown de eerste United Caribbean Forum bij en verscheen in een panel met de Guyanese president Irfaan Ali en de ambassadeur van de Dominicaanse Republiek in Guyana, Ernesto Torres-Pereyra.

Het versterken van nationale systemen die kunnen bijdragen aan het vormgeven van een sterker regionaal gebied voor landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied stond centraal tijdens dit forum.


Foto: Facebook/President Irfaan Ali

Clinton

heeft het volste vertrouwen dat diverse regionale landen gezamenlijk betere beslissingen kunnen nemen voor de toekomst van het regionale blok; hij zei ook dat deze landen in een goede positie verkeren vanwege hun toewijding aan democratie.

Clinton feliciteerde Guyana ook met het aanpakken van het probleem van klimaatverandering terwijl het ook de noodzaak van een duurzame energietoekomst prioriteert.

“Als dit op de juiste manier wordt bereikt, zal het anderen ertoe brengen u te volgen en dat is belangrijk,” zei de voormalige Amerikaanse president, die sinds zijn aftreden 24 jaar geleden zijn tijd heeft besteed aan het helpen van andere mensen om hun

dromen sneller, beter en tegen lagere kosten te verwezenlijken.


Foto: Facebook/President Irfaan Ali
En dus denkt hij dat hij Guyana en de Dominicaanse Republiek, de organisator van het United Caribbean Forum, kan ondersteunen bij het ontwikkelen van hun nationale systemen die kunnen helpen bij het vormgeven van een betere regio.

Het succesmodel van Clinton is het begrijpen van de voordelen van samenwerking tussen de publieke en private sector met niet-gouvernementele organisaties.

Hij zei dat de tijd is gekomen om discussies te beëindigen over wat er moet gebeuren en hoeveel er aan zal worden besteed, en te beginnen met discussies over hoe het zal worden gedaan.

“Wees bezig met het hoe, begin na te denken over hoe ik deze droom kan manifesteren en dit doel kan bereiken. “Wees niet verlamd door wat je niet kunt doen. Kom elke dag opdagen en doe wat je kunt en de kans is groot dat het beter uitpakt dan je dacht,” voegde Clinton toe.

Goed op weg
Guyana en de Dominicaanse Republiek geloven dat de twee landen goed op weg zijn om bij te dragen aan regionale integratie op het gebied van energie, toerisme, investeringen en voedselzekerheid.

Als voldoende mensen de waarde inzien van deze visie, gelooft president Ali dat dit binnen de komende vijf jaar zal worden bereikt. En dus herinnerde hij regeringen aan hun rol om een stimulerende omgeving te creëren voor nationale welvaart, wat zich zal vertalen in een welvarender regio.


Foto: Facebook/President Irfaan Ali
“We bouwen vandaag voor morgen… we weten dat er hiaten zijn maar we hebben geen tijd om in een rechte lijn te werken om die hiaten te overbruggen,” zei Ali terwijl hij herinnerde aan het plan van Guyana om een energiecorridor te ontwikkelen om de regio te bedienen.

 

| suriname herald | Door: Redactie