• zaterdag 05 October 2024

Oranje na 20 jaar weer halvefinalist op EK na zwaarbevochten zege op Turkije

| nu.nl | Door: Redactie

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag na twintig jaar weer geplaatst voor de halve finales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was in het Olympiastadion in Berlijn te sterk voor Turkije: 2-1. In de halve finales wacht een kraker tegen Engeland.

Oranje treft Engeland woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Spanje.

Oranje kwam in een zwakke eerste helft in de 35e minuut op een terechte achterstand. Samet Ayakdin kopte raak na weifelend optreden van doelman Bart Verbruggen.

Na rust draaide de ploeg van Koeman het binnen vijf

minuten om. Stefan de Vrij kopte in de zeventigste minuut de gelijkmaker binnen, waarna een eigen doelpunt van Mert Müldur Nederland op 2-1 bracht.

Oranje plaatste zich daarmee voor het eerst in twintig jaar voor de halve finales van het EK. Destijds was gastland Portugal in de halve finales te sterk.