• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oproep: Werken als gynaecoloog in een buitenpost van Suriname

| snc.com | Door: adh Mahabier

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie Suriname is opzoek naar gynaecologen. Het MMC zoekt ervaren gynaecologen die liefde voor het vak hebben en in staat zijn te improviseren in moeilijke situaties. Werken in het MMC betekent werken in een zeer aangename prettige omgeving met andere Nederlandse collega’s en aardige en behulpzame bewoners. 

Door: adh Mahabier

Voor meer informatie neem contact op Sylvia ter Haar, gynaecoloog en coördinator gynaecologie MMC Nickerie Suriname. | E:Sylviaterhaar1@gmail.comT: +31653252442

Het MMC werkt al ruim 25 jaar met Nederlandse medische specialisten. Dit ziekenhuis ligt op 250 km van de hoofdstad en is het enige ziekenhuis het

noordwestelijker deel van Suriname. Het is daarom van levensbelang voor de bevolking van Nickerie en omstreken. Wil je weer ervaren waarom je ooit gynaecoloog wilde worden? Kom dan 4 tot 6 weken naar Nickerie om te werken als gynaecologie in het MMC!

Het MMC

De ingang van het Mungra Medisch Centrum
De ingang van het Mungra Medisch Centrum

Als gynaecoloog van Nickerie heb je regelmatig contact met collega gynaecologen uit Paramaribo die de derdelijns hulp bieden. Suriname heeft te weinig gynaecologen om  buitenposten als Nickerie permanent te bemensen. Dit is één van de redenen waarom het ziekenhuis in

Nickerie aangewezen is op gynaecologen buiten Suriname. 

Het MMC heeft een honderdtal bedden biedt en zorg aan ongeveer 50.000 mensen in de regio. In het MMC vinden er jaarlijks 400 bevallingen plaats. Er werken goed opgeleide, zelfstandige, lieve en toegewijde Surinaamse verloskundigen, die 7x24 uur op de werkvloer zijn.

MMC

Het ziekenhuis is voorzien van een laboratorium, radiologie-afdeling, CT scan, twee operatiekamers, mediumcareafdeling en verloskamers. Andere medische staf bestaat uit internisten, kinderartsen, chirurg, orthopeed, uroloog, cardioloog, radioloog, Anesthesist, KNO arts en arts-assistenten.

De kinderartsen zijn afkomstig uit Cuba en hebben daarom Engels als voertaal. De meeste specialisten zijn jong-gepensioneerd uit Nederland. Deze collega’s komen per toerbeurt voor een periode van 4 of 6 weken. De bereidheid om elkaar te helpen is groot. Ieder woont in een eigen huis, maar je hoeft je nooit alleen te voelen.

Jouw brynzeel-huis

Jouw Woning

Je verblijft in een ”Bruynzeel-huis” een houten huis op palen in een grote tuin, met een veranda, een wc en badkamer. Het huis heeft 3 slaapkamers (2 voorzien van airco). Dit biedt ruimte voor bezoek van families en vrienden. Er is voorzien van elektriciteit, stromend water en internetaansluiting met WiFi. Het ziekenhuis stelt een fiets beschikbaar. Een betrouwbare schoonmaakhulp is desgewenst ook beschikbaar. Vlakbij je huis is een tennisbaan (ook met een tennisleraar), een zwembad en je kan er leuk fietsen. Boodschappen doen kun je op de markt en in supermarkten. Er zijn talrijke eethuisjes die de grote etnische diversiteit van Suriname vertegenwoordigen. Het ziekenhuis keert een kleine maandelijkse vergoeding uit naast de betaling van je KLM vliegticket. Vrijwel dagelijks vliegt er een KLM Boeing 777 naar Suriname op en neer.

De huidige groep collega’s bestaat uit: Cees de Boer, Rob Stigter, Rik Quartero, Toon Toolenaar, Bert Alberda, Gunilla Kleiverda, Marjo Hanssen, Jules Schagen van Leeuwen, Dick Bisschop, Cees Waegemaekers en Sylvia ter Haar.

Als zorgverlener in Suriname kun je op individueel niveau een verschil maken. Suriname kent momenteel zeer moeilijke tijden. Wil je meer weten neem dan direct contact op met Sylvia ter Haar. 

Voor meer informatie neem contact op Sylvia ter Haar, gynaecoloog en coördinator gynaecologie MMC Nickerie Suriname. | E:Sylviaterhaar1@gmail.comT: +31653252442

 

Rick Quartero

“Suriname is een prachtig land met een enorm gastvrije bevolking. Binnen wisselende financiele beperkingen is er verrassend veel mogelijk, tot aan een laparoscopische sacropexie toe. De samenwerking op de OK,poli,verloskamers en met de andere pendelaars is hartverwarmend. Nickerie is nog lang niet van me af”

Rick Quartero “Suriname is een prachtig land met een enorm gastvrije bevolking. Binnen wisselende financiele beperkingen is er verrassend veel mogelijk, tot aan een laparoscopische sacropexie toe. De samenwerking op de OK,poli,verloskamers en met de andere pendelaars is hartverwarmend. Nickerie is nog lang niet van me af”
Rick Quartero: “Suriname is een prachtig land met een enorm gastvrije bevolking. Binnen wisselende financiele beperkingen is er verrassend veel mogelijk, tot aan een laparoscopische sacropexie toe. De samenwerking op de OK, poli, verloskamers en met de andere pendelaars is hartverwarmend. Nickerie is nog lang niet van me af”

Cees Waegemaekers

”geweldige ambiance om te werken, aardige mensen, prima ondersteuning en een prachtig land”

Cees Waegemaekers: “”geweldige ambiance om te werken, aardige mensen, prima ondersteuning en een prachtig land””
Cees Waegemaekers: “”geweldige ambiance om te werken, aardige mensen, prima ondersteuning en een prachtig land””


  
Sylvia ter Haar en Jules Schagen van Leeuwen.
1. Poppelaars,P en Peereboom J.( 2023) De nood is hoog in Suriname, ook in het ziekenhuis; Medisch Contact 17, 28 april 2023
2. Verstraeten,S.(2023) De vele uitdagingen van de gezondheidszorg in Suriname sinds 1975; NTvG nr 12 jaargang 167, 23 maart 2023
3. Harbers,L. Herstelplannen voor de Surinaamse gezondheidszorg. Interview met Marc Sprenger;      NTvG nr.12 jaargang 167, 23 maart 2023.
 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: adh Mahabier