• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onvoorwaardelijke steun voor Nickerie, juist in crisistijd – Deel 1 Project schoolmeubilair

| snc.com | Door: adh Mahabier

Stichting Vrienden van Nickerie (VVN), Stichting Vrienden van Win en Stichting WINgroep zijn bekende stichtingen in Nickerie en Nederland, die al ruim 20 jaar gezamenlijk actief zijn voor het district Nickerie. 

In alle stilte worden door deze stichtingen mooie projecten ontwikkeld en met succes uitgevoerd voor district Nickerie. Deze stichtingen zijn onvoorwaardelijk doorgegaan met het bieden van hulp, vooral in deze crisis tijd. Juist in crisistijd is de rol van NGO’s van onschatbare waarde voor arme landen. Achter deze stichtingen schuilen enkele doorzetters die deze nuttige projecten mogelijk maken zoals: Dowlatram Ramlal, Chander Mahabier, N. Badloe, Rohieth Dewnarain, Madhvi Patandin, Parsuram

Mohanlal en Anand Sharma. De wijze waarop de organisaties hun krachten hebben gebundeld verdient een pluim.

SurinameNieuwsCentrale zal in de komende periode een serie artikelen publiceren over enkele bijzondere projecten van deze stichtingen. Wij starten met het project schoolmeubilair.


Project schoolmeubilair

Het meubilair op de scholen in Nickerie waren al een tijdje al aan onderhoud toe. De stoelen en tafels waarop de kinderen de schoollessen moesten volgen waren wankel en/of defect. In het verleden zijn er veel schoolmeubilair uit Nederland verscheept naar Nickerie, maar ook dat zijn op den duur aan onderhoud toe. Voor het schoolmeubilair probleem moest er een oplossing komen. 

alt="Kapotte schoolmeubilair Nickerie" data-align="center" data-entity-type="file" data-entity-uuid="7960b811-445c-4198-b41f-dfa47038a5c3" src="/sites/default/files/inline-images/IMG-20220801-WA0017.jpg" />

De stichtingen wilde hier een duurzame oplossing voor de scholen. Men wilde af van de afhankelijkheid van zendingen uit Nederland. In plaats van nieuwe meubels heeft men gekozen de oude te repareren en op te knappen. Dit is niet alleen een goedkopere manier om dit probleem op te lossen, maar is milieubewust en draagt bij aan de zelfredzaamheid.  

Het schoolmeubilair krijgt zo een tweede leven. Inmiddels zijn er honderden stoelen en tafels opgeknapt. De kinderen zijn super blij met hun nieuwe tafels en stoelen en beloven heel hard hun best te gaan doen. Het ligt ook in de bedoeling een klein fabriekje op te zetten die schoolmeubilair gaat vervaardigen. 

De reparaties worden door vrijwilligers uitgevoerd. Belangrijkste is dat de kennis en ervaring om dit probleem op te lossen lokaal wordt geborgd. Dit met de hoop dat in de toekomst men in staat zal zijn om dit probleem zelfstandig op te lossen. Met steun en begeleiding van deze stichtingen krijgt men de mogelijkheid om het probleem zelfstandig op te lossen. Dit geeft inzichten die er misschien anders niet zouden komen.

Vrijwilliger reparatie schoolmeubilair Nickerie
Vrijwilliger reparatie schoolmeubilair Nickerie

 

Dit succesvol project is ook toe te schrijven aan de optimale samenwerking tussen de stichtingen. Stichting WINgroep in Nickerie o.l.v. N. Badloe was  belast met de uitvoering in Nickerie. De financiële middelen voor dit project zijn aangeboden door Stichting VVN en andere fondsen uit Nederland.   

De stichtingen zijn ook met andere projecten bezig zoals: huiswerkbegeleiding, gehandicapte kinderen, transitiehuizen voor ouderen, sportvelden en reactivering bibliotheek. 

SurinameNieuwsCentrale zal in de komende periode een serie artikelen publiceren over deze projecten. Wilt u meer weten over deze projecten of wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact op via email: SurinameNieuwsCentrale@gmail.com.
 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Vrijwilliger reparatie schoolmeubilair Nickerie

 | snc.com | Door: adh Mahabier